Slovenija
13 ogledov

Policisti ne bodo spregledali

klovn Shutterstock
Kljub temu, da je pustni čas, policisti ne bodo nič kaj milostni, če vas bodo za volanom našli s pustno masko.

Vozniki med vožnjo ne smejo nositi pustnih mask. Z masko na obrazu ali lasuljo na glavi je lahko voznikovo vidno in slušno zaznavanje bistveno zmanjšano, oteženo je obvladovanje vozila, s tem pa voznik lahko ogrozi sebe in druge udeležence v prometu. Tudi deli pustnih oprav, palice, orodja in ostali nevarni predmeti ne sodijo v kabino vozila, saj ob nenadnem zaviranju ali v prometni nesreči lahko poškodujejo potnike.

Voznike, ki ne bodo upoštevali te določbe, lahko doleti globa v višini 120 evrov.

Policija bo v teh dneh poostreno nadzirala upoštevanje omejitev hitrosti, ugotavljali bodo vožnjo pod vplivom alkohola in preverjali uporabo varnostnih pasov. Policija zato voznikom svetuje, naj se na pot odpravijo spočiti in trezni, da so v prometu strpni, odgovorni in da ravnajo preudarno in varno.

Previdno pri odpiranju vrat

Policija opozarja, da velja biti previden tudi pri odpiranju vrat neznancem, še posebej ko so doma le starejši ljudje ali otroci. Posamezniki lahko namreč izkoristijo pustni čas za različna kazniva dejanja. Torbic, denarnic in ostalih dragocenosti ne puščajte brez nadzora ali na vidnem mestu, ker so lahko lahek plen storilcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.