Slovenija > Črna kronika
174 ogledov

Policisti o grozljivem dvojnem umoru na Krasu: Žrtvi obglavil, glavi sežgal in poklical policijo

Požar na Cesti španskih borcev Anže Petkovšek
Preiskava ponedeljkovega dvojnega umora na Krasu je še v polnem teku. Osumljeni domačin je po pojasnilih policije s hladnim orožjem umoril svojega 31-letnega brata in 80-letno babico, ju obglavil in njuni glavi zažgal v peči.

Po ponedeljkovem brutalnem dvojnem umoru na Krasu je 35-letni osumljenec sam poklical policijo. Po navedbah vodja Sektorja kriminalistične policije PU Koper Deana Juriča na današnji novinarski konferenci je osumljenec operaterju sporočil, da sta na kraju dogodka dve trupli, in sicer njegovega brata in njegove babice. Povedal je še, da se ne dogaja nič takšnega in da lahko pridejo v miru.

Policisti so na kraju dogodka osumljenca prijeli in je v 48-urnem pridržanju. Petintridesetletnik se jim je predal sam in povedal, da se trupli nahajata v hiši. 

Storilec je obe osebi obglavil s hladnim orožjem, glavi žrtev pa nato sežgal v centralni peči. Deloma je prostor storilec pred prihodom policistov tudi počistil.

Motiv kaznivega dejanja policistom še ni znan. "Obetamo si, da bomo tudi s pomočjo osumljenca pojasnili motiv," je povedal Jurič, ki je navedel še, da bodo osumljenca zaslišali danes. Zagovornika so mu dodelili po uradni dolžnosti.

Osumljenemu očitajo kaznivo dejanja umora na krut način.

Komentarjev 6
  • dragec 17:00 22.marec 2017.

    Primer prave pristne slovenske družine, kaj pa, če so vseeno krivi muslimani????

  • Lavdan 15:51 22.marec 2017.

    Spet eden za psihiatrijo, čez pet let pa na svobodo.

  • Avatar praufo
    praufo 15:26 22.marec 2017.

    ... svašta, bolezen al pa neka obsesija, hudičeva, kako morš odsekat glave živih ljudi, no pa še sorodnikov, pa jih zakurt ??? ja kaj pa ostalo od trupel ? je pa pustu, pa kri pa to ... SICK... NORO !