Slovenija
34 ogledov

Policisti premierja pozvali, naj glede poplačila nadur upošteva vrhovno sodišče

Policisti Saša Despot
Policijski sindikat Slovenije je premierja, notranjo ministrico in generalnega direktorja policije pozval k poplačilu vseh neizplačanih nadur policistov. Škoda bi lahko presegla pet milijonov evrov.

Policijski sindikat Slovenije (PSS) je poslal poziv premierju Miru Cerarju, notranji ministrici Vesni Györkos Žnidar in generalnemu direktorju policije Marjanu Fanku, v njem pa zahteva poplačilo vseh neizplačanih nadur policistov skladno s sodbo vrhovnega sodišča.

Državo tožilo 1100 policistov

Zahtevali so plačilo nadurnega dodatka v višini 30 odstotkov osnovne bruto urne postavke. Šlo je za dodatek za nadure, ki so nastale ob zaključku vsakega šestmesečnega referenčnega obdobja in ki niso bile nikoli izplačane, temveč nezakonito prenesene v naslednja referenčna obdobja, pojasnjujejo v PSS. V naslednjih obdobjih so bile mimo volje uslužbencev v določeni meri kompenzirane, nekatere pa so ostale nekompenzirane in neplačane.

Za več kot  pet milijonov evrov škode

Škodo, ki jo bo moral na podlagi pravnomočnih sodb poravnati delodajalec, v PSS ocenjujejo na dva do tri milijone evrov, vendar bi lahko po njihovi napovedi krepko presegla pet milijonov evrov, saj so v prvi oceni upoštevani zgolj zahtevki tožnikov. Dejanskih kršitev naj bi bilo bistveno več.

PSS je konec leta 2012 od takratnih vodstev notranjega ministrstva in policije zahteval izplačilo nadur, vendar sta vodstvi njihovo zahtevo zavrnili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.