Šport > Nogomet
49 ogledov

Policisti pri Fifi zaplenili računalnike

fifa tiskovna konferenca stol EPA
Krovna nogometna organizacija je oblastem predala podatke z računalnikov, medtem ko se preiskava nepravilnosti ob dodelitvi svetovnih prvenstev leta 2018 in 2022 odvija naprej.

Švicarske oblasti so prejele še več dokazov s strani Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki bodo pomagali pri preiskavi morebitnih nepravilnosti pri podeljevanju kandidatur za organizacijo naslednjih dveh svetovnih prvenstev, ki bosta na sporedu v Rusiji (2018) in Katarju (2022).

Policija je novembra odprla preiskavo, ki se je po trditvah Fife začela ravno na njihovo pobudo, novi podatki pa bi lahko poskrbeli za dodaten vpogled v morebitno nezakonito vodenje in pranje denarja v povezavi z naslednjima svetovnima prvenstvoma.

Krovna nogometna organizacija je pristala na predajo podatkov s trdih diskov računalnikov v svoji bazi v Zürichu z namero, da bi pripomogla k preiskavi, so sporočili s policije. Preiskava ni povezana s tisto, ki jo je tik pred majskimi volitvami oznanil ameriški FBI, ki je s pomočjo švicarske policije aretiral tudi več vidnih uradnikov Fife.

S policije so znova zatrdili, da odhajajoči predsednik Sepp Blatter skupaj z generalnim sekretarjem Jérômom Valckejem ni med osumljenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.