Slovenija > Črna kronika
54 ogledov

Policisti prijeli požigalce

Požar v Trnovljah PGE Celje
V naselju Borovnica obravnavali več požarov, ki so skupaj povzročili za več kot 40.000 evrov škode. Policisti so prijeli štiri osumljence, stare od 18 do 20 let.

Vrhniški policisti so med januarjem 2011 in lanskim septembrom obravnavali več požarov v naselju Borovnica in že med ogledi požarišč ugotovili, da je požare nekdo podtaknil. Dolgotrajna preiskava jih je pripeljala do zdaj še domnevnih storilcev, ki so štirje, stari od 18 do 20 let.

V Borovnici je aprila 2012 gorelo na lesenem objektu na Miklavčevi ulici, kjer je nastalo za okoli 500 evrov škode. Naslednji požar je izbruhnil že v začetku maja, gorelo pa je na zabojnikih za smeti na ulici Pot v Jele; škode je bilo za 2.500 evrov. Požigalci so znova udarili septembra; najprej je zagorelo gospodarsko poslopje v Brezovici, kjer je nastalo za okoli 15 tisočakov škode, nato pa še gospodarsko poslopje v Borovnici, kjer je nastalo za okoli tisoč evrov škode.

Po nekajmesečnem premoru so bili požigalci znova na delu maja lani, ko so ogenj podtaknili na stanovanjsko-gospodarskem poslopju v Borovnici. Povzročili so za okoli 20 tisočakov škode. Septembra lani so se ponovno lotili še zabojnikov; povzročili so za okoli 2.500 evrov škode.

Skupne škode je torej za 41.500 evrov. Povzročila naj bi jo četverica požigalcev, ki so stari od 18 do 20 let. Policisti so zoper njih že podali prijavo na tožilstvo.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:36 22.april 2014.

    To bo lepo , ko bodo v startu zadolženi za vračilo škode vsak po 11.000 vključno še z obrestmi , dolkler ne odplačajo škode. A ni lepo , da si ne bodo mogel privoščiti avta in da bodo najmanj 5 ...prikaži več let zavestno garali v službi tudi za svoje trapaste idiotarije , namesto da bi tiste po 300 € na mesec , porabil za svoje potrebe!