Vizita za živali > Novice
54 ogledov

Policisti so ga rešili, zdaj ima nov dom

Lucky
1/3
PU Maribor
Lucky, ki so ga januarja našli z vrvjo, močno zategnjeno okoli vratu, je našel novega lastnika.

Kužija, ki je dobil ime Lucky, so policisti iz Lenarta našli januarja s tesno zategnjeno vrvjo okoli vratu, zaradi katere je že skoraj izgubil bitko za življenje. "Policisti so mu vrv prerezali, da je lahko normalno zadihal ter ga na policijski postaji nahranili in mu ponudili vodo," je pojasnil Bojan Kitel s PU Maribor. "Čeprav je kuža ob najdbi verjetno v strahu pred ljudmi in nožem, s katerim so mu policisti prerezali vrv, še kazal znake nezaupanja in se skušal braniti, se je s polnim želodčkom pokazal v popolnoma drugi luči. Prijazni kuža se je policistom zahvalil z nežnim privijanjem k njim in z iskanjem pozornosti."

Policisti so najdenega psa po oskrbi odpeljali v veterinarsko ambulanto v Lenartu, kjer so ga dodatno oskrbeli in ugotovili, da nima vstavljenega čipa. Svoj dom je našel v mariborskem Azilu za živali.

Danes je našel še novega lastnika. "Lucky se je v mariborskem azilu na prvi pogled zaljubil v svoja nova lastnika, ki sta ga že odpeljala v njegov novi, verjamemo, da dober dom," je povedal Kitel in mu zaželel: Srečno Lucky!"

Komentarjev 2
  • trojka 12:54 23.maj 2015.

    Čudovita novica :) Vso srečo in veeeliiikoooo ljubečih veselih trenutkov Luckyju in njegovim novim skrbnikom :)

  • maresem 18:31 21.maj 2015.

    Vsa pohvala policistom in novemu lastniku psa.