Slovenija
26 ogledov

Policisti s podpisi za referendum danes k Virantu

Policijski trak. Nik Rovan
Policisti so zbrali dovolj podpisov za začetek postopka o referendumski pobudi glede vladnih varčevalnih ukrepov. Zbrati morajo 2500 podpisov, v državnem zboru pa so že potrdili, da bodo sindikati podpise predsedniku državnega zbora Gregorju Virantu predali v četrtek.

Policisti, povezani v sindikata, so zbrali več kot dva tisoč podpisov, ki bodo zadostovali za sprožitev postopka za zakonodajni referendum glede vladnega zakona, zaradi katerega je po Sloveniji potekala stavka javnih uslužbencev.

Državni zbor je novelo zakona o dodatnih interventnih ukrepih za leto 2012 potrdil v torek.

Novela ne glede na veljavne kolektivne pogodbe predvideva zamik izplačila regresa v javnem sektorju za en mesec, in sicer z maja na junij.

Prav tako regres v podjetjih, ki so v več kot četrtinski lasti države, ne bo smel preseči minimalne plače oziroma 763 evrov bruto ali 584 evrov neto, vse dokler gospodarska rast v tekočem letu ne bo presegla 2,5 odstotka.

Je pa vlada v ponedeljek v državni zbor vložila še zakon o uravnoteženju javnih financ, ki predvideva, da se bo v javnem sektorju letos regres znižal, prihodnje leto pa sploh ne bi bil izplačan.

Komentarjev 40
  • svizec 09:41 20.april 2012.

    Upam da že zbirajo denar z katerim bodo plačali referendum, ker država nima več kje vzeti.Stavkajo pa itak le tisti, ki imajo polne riti, nikjer ne vidim delavcev z minimalno plačo, upokojencev z nizkimi penzijami, le tiste, katerih delo ...prikaži več je preplačano, goljufi se jim pa smejijo.Štrukelj in ostali sindikalisti naj povedo kolikšna je njihova plača!

  • juventus1897 13:14 19.april 2012.

    DOMOBRANCI LE VKUP IN NA POLOŽAJE ! NAJ SE GVERILA PRIČNE, DANES, TAKOJ !!!!

  • josethim 13:03 19.april 2012.

    Se sploh zavedaš koliko ljudi v zasebnem sektorju dobi toliko, da se jim "ne splača hodit delat"? In to že 10 let ali več. Pa koliko jih je bilo odpuščenih v zadnjih letih! In koliko jih hodi v službo in ...prikaži več sploh ne dobijo plače. Sam ne jamrat, kak boš bogi/a, lahka si srečen/a, da sploh še imaš službo s plačo.