Avto
25 ogledov

Policisti v malem fiatu našli konja

Poni v vozilu Polizei Minden-Lübbecke
Ko so policisti ustavili malega fiat pando, so v njem našli pravcatega konja.

Policisti v nemškem Bad Oeynhausnu imajo za seboj nenavadno vikend prigodo. Med kontrolo prometa so ustavili voznico in ko so jo prosili, naj odpre prtljažnik 3,6 metra dolgega vozilca, so se tam iz oči v oči srečali s šetlandskim ponijem, ki je mirno ždel na slami v zadnjem delu avta. 

Seveda so lastnici prepovedali nadaljnji transport, ki je bil vse prej kot po standardih varnosti in proti mučenju živali.

Kot še dodajajo nemški policisti, je do kontrole ženska prevozila že prek 100 kilometrov, namenjena pa je bila proti Češki. 

Šetlandski poni je bil nekoč v Veliki Britaniji priljubljen tovorni konj, zaradi nizke rasti še posebej za delo v rudnikih. Nato se je uveljavil kot jezdni konj za otroke. Zrase v višino do okoli 110 centimtrov.

Večje živali, kot so konji, je potrebno obvezno prevažati v temu namenjenih prikolicah, zakonodaja predvideva tudi ustrezno usposobljenost prevoznikov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 02:48 11.avgust 2015.

    Velka stvar ! Da so mene ustavili leta 1973 bi našel v Fičotu oslička , ki sem ga pripeljal z Paga v LJ. Fičo ima pa samo dvoje vrat in ne zadnjih !