Slovenija > Črna kronika
270 ogledov

Policistom, ki so se ukvarjali s prometno nesrečo, ukradel avto

Slika je simbolična. (Foto: ) Žurnal24 main
40-letnik iz Celja, ki je na prestajanju zaporne kazni in je bil čez vikend na izhodu, je sinoči policistom, ki so se ukvarjali s prometno nesrečo, ukradel policijski avto.

Policista Postaje prometne policije Celje sta bila sinoči okoli 22. ure napotena na kraj prometne nesreče, ki se je zgodila na Mariborski cesti v Celju. V bližini bencinskega servisa in gostinskega lokala je voznik osebnega vozila trčil v kolesarja. 

Odpeljal parkirani avto policije

Ko sta prišla na kraj nesreče, sta vozilo s prižganimi modrimi lučmi parkirala v neposredni bližini gostinskega lokala. Medtem, ko sta opravljala razgovor s poškodovanim kolesarjem, je iz gostinskega lokala pritekel 40-letni moški, sedel v vozilo policije in se odpeljal v smeri proti centru mesta.

Namerno trčil v policista

Ko je pripeljal do križišča z Vrunčevo ulico, ga je ustavila patrulja Policijske postaje Celje, ki je pripeljala osumljenemu nasproti. Ko je policist izstopal iz službenega vozila, je 40-letni voznik zapeljal  proti policistu, trčil v službeno vozilo in ga poškodoval po prednjem levem vzvratnem ogledalu ter policista stisnil med vrata in bok vozila, nato pa se je policist uspel izmuzniti in stopiti  do voznika ter mu odvzeti prostost.

Osumljenega, gre za 40-letnika iz Celja, ki prestaja zaporno kazen v Zavodu za prestajanje kazni zapora Maribor, ki je bil pod vplivom alkohola, bodo kazensko ovadili zaradi zaradi suma storitve kaznivih dejanj Odvzem motornega vozila in Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Komentarjev 10
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 19:56 11.julij 2017.

    Sam avto še ni takšen problem,problem je v orožju,ki ga imajo policjoti v prtljažniku?kaj bi bilo,če pacijenta ne bi takoj ujeli?Ta dva policaja je treba kaznovat disciplinsko in to zelo hudo,saj ni prvi primer,da so bli pokradeni zarad malomarnosti zaposlenih,žal.

  • Žvižgač 19:56 11.julij 2017.

    " trčil v službeno vozilo in ga poškodoval po prednjem levem vzvratnem ogledalu ter policista stisnil med vrata in bok vozila" a imajo avti udi zadnje vzvratno ogledalo? Sploh pa napisano v tungujščini.

  • Ferluci 19:56 11.julij 2017.

    Policaji se prevečkrat ukvarjajo s kurjimi tatovi, kot tokrat s kolesarjem. Dobra šola za policaja - naivneža.