Slovenija > Črna kronika
57 ogledov

Policistom ukradli puško

Puška AK-47, bolj znana kot Kalašnikov Shutterstock
Preiskava vloma v dve službeni vozili, ki sta bila parkirana na parkirišču pri PP Postojna, je še v teku. Policisti puške, ki je bila v avtu, še niso našli.

Direktor Policijske uprave Koper Danimir Rebec je danes pojasnil, da je zoper policista, ki je puško pustil v službenem avtomobilu, sprožil postopek za izredno odpoved, saj gre za hujšo delovno kršitev. Kakšen je bil vzrok vlomov v policijska vozila v Postojni Reberc še ni želel ugibati, a sumijo, da bi lahko šlo za "motiv maščevanja policiji".

Domnevni storilec je 33-leti Postojnčan, stari znanec policistov in uživalec prepovedanih drog. A kot navaja Reberc, tudi storilec najverjetneje ni vedel, da bo v avtomobilu naletel na puško. Te še niso našli, a po besedah direktorja koprske policijske uprave, imajo več informacij, kje bi se lahko nahajala.

Ograje zaradi "finančne situacije" ni

Vlom v policijska vozila se je zgodil na slabo varovanem parkirišču za policijsko postajo Postojna. "Želeli bi si, da bi bil objekt policije v Postojni ograjen. Žal finančna situacija tega ni dopuščala," je navedel še Reberc.

Osumljenec je na obeh vozilih razbil zadnji stekli in iz enega avtomobilov ukradel večjo službeno torbo, v kateri je bila policijska oprema (avtomatska puška znamke Heckler&Koch s pripadajočim strelivom, neprebojni jopič in čelada ter komplet prve pomoči), iz drugega službenega vozila pa je odtujil dve večji službeni torbi, v katerih sta bila neprebojna jopiča in čeladi.

Komentarjev 15
  • Vesna Dolšak 13:47 27.april 2016.

    V slovnico v članku se ne bi spuščala, ker je katastrofalna. Kot je že v navadi. Je pa res čudno, da policija pušča v avtomobilih, na nezavarovanih parkiriščih tako drago opremo. Državljane opozarjajo, naj iz avtomobila jemljejo dragocenosti oz. osebne ...prikaži več torbice, prenosnike, mobilnike in ostalo, da ne bi dražili vlomilcev, sami pa puščajo v avtomobilih puške. Zanimivo.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:08 26.april 2016.

    In pol se postavlja ograje proti imigrantom. Sej še pred svojimi državljani nismo sposobni se zaščitit. Jao...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:43 26.april 2016.

    Nov naslov: "Policistom ukradli puško " haha :)