Slovenija
73 ogledov

"Vklopimo možgane in razmislimo"

Merjenje hitrosti Saša Despot
Zaposleni pri Slovenski policiji predlaga uvedbo samoplačniških stez ob poletnih kolonah, popoldansko sojenje ter dežurstvo na policiji. Spomni tudi na to, da kot popoldanski s. p. zdravstvene prispevke plačuje dvakrat, zato bi lahko ob sebi, kot hudomušno pripomni, pričakoval dva zdravnika.

Zahteve zdravnikov so razjezile zaposlenega na Klemna Udovča Clementina Slovenski policiji, da je napisal spodnje hudomušno besedilo.

V njem predlaga uvedbo samoplačniških stez zaradi kolon v času poletne sezone, kolegom v pravosodju pa uvedbo zasebnega sojenja. "Isto bi recimo jaz, kot dežurni na policijski postaji, po 17.00 uri delal kot samostojni podjetnik policist še nekje do 24.00 in za svoje storitve jasno mastno računal, zraven pa preko najemne pogodbe uporabljal prostore in opremo policijske postaje," je zapisal v besedilu, v katerem poziva "No zdaj pa vklopimo možgane in razmislimo, če se točno to ne dogaja v posameznih primerih v zdravstvu!"

Popoldanski s. p. bi, kot zapiše lahko bil tudi župan, ki bi hodil popoldne luknje na cesti "filat".

"Kot zaposleni v javnem sektorju plačujem svoj prispevek od bedne mezde za zdravstvo," zapiše v tekstu. "Ker pa sem priden in rad delam imam še popoldansko obrt (jasno ne policijsko) in tam kot vzgledni državljan in podjetnik plačujem prispevek za zdravstvo iz še bolj bedne mezde. Kar bi pomenilo, da bi me morala zdraviti dva zdravnika, ki pa bi jih seveda moral še iz svojega žepa dodatno plačati (tretjič), če bi hotel biti na vrsti takoj."

In zaključi: "No tukaj pa zadeva Ni več smešna, ampak skrajno bizarna."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Hi5 18:51 28.november 2016.

    Glejte, zmenite se med seboj v JS. Mene kot davkoplačevalca zanima le, da bo država funkcionirala in da mi ne nabija dodatnih davščin na račun zviševanja plač, ko se nek segment v javnem sektorju začne zmišljevati, da ima nizke plače.

  • Božidar Dinič 12:25 27.november 2016.

    moj priklon temu gospodiču pa še na menjavo gum na avtocesti bi lahkododal

  • Vesna Dolšak 22:09 26.november 2016.

    Ta gospod ima še kako prav. Potem bi lahko vsi zaposleni v javnem sektorju dopoldne delali kot javni uslužbenci, popoldne pa kot samostojni podjetniki za svoj žep, vključno z gasilci.