Slovenija
23 ogledov

Politični vihar zaradi NLB

zastave pred NLB Pixsell
Dokapitalizacija. Krinka za prodajo pod ceno in mimo javnosti, trdi opozicija.

“To bo sprememba lastniške strukture, in to ne s prodajo, ampak pod mizo,” pred odločanjem o načinu dokapitalizacije NLB meni Alenka Bratušek iz Pozitivne Slovenije (PS). Državni zbor bo jutri obravnaval spremembe zakona o bančništvu, ki bo omogočil izdajo hibridnih obveznic (več v okvirju), in odlok, ki bo vladi dal pristojnost odločanja mimo agencije za upravljanje kapitalskih naložb države.

“Koliko bo prispevala država, bo to 150 ali 500 milijonov evrov, koliko bo to vplivalo na primanjkljaj, komu jo bomo prodali in kdaj, po kakšni ceni – na odboru niso imeli predstavniki vlade nobenega odgovora. Ne vedo, kaj delajo, ali namenoma skrivajo podatke,” je dejala Bratuškova. Dodala je, da nimajo nič proti, če večinski lastnik postane KBC, toda prek preglednega postopka prodaje, ne pa pod mizo.

Poslanec SDS Andrej Šircelj ob tem pravi, da je znižanje deleža države v NLB na četrtino zapisano že v koalicijski pogodbi.

Komentarjev 2
  • deželan 14:39 14.junij 2012.

    Jasno in nedelo vseh ostali vlad do sedaj.Niti ne vem , koliko slabitev je NLB izvedla zaradi slabih "pajdaških" kreditov, a do sedaj razen visokih odpravnin ni bilo storjeno nič. Ko nam bodo dosedanji politiki ob ...prikaži več naslednjih volitvah obljubljali zvestobo in poštenost poskušajmo malo pobrskati po spominu. Komu dajemo pooblastila za upravljanje z državnim premoženjem !

  • lidija270 08:10 14.junij 2012.

    Janša nadaljuje delo začeto 2004-2008