Svet
18 ogledov

Politika ujeli med posilstvom v parlamentu?

Bolivijo pretresa škandal. Politika Dominga Alcibio Rivero ujele kamere med domnevnim posilstvom nezavestne ženske v parlamentu.

posilstvo, Bolivija, parlament | Avtor: Youtube Youtube
Bolivijskega politika Dominga Alcibia Riveru je ujela varnostna kamera, medtem ko naj bi na tleh v dvorani regionalnega parlamenta posilil žensko. Dogodek se je zgodil 20. decembra lani, ko je bil politik z drugimi kolegi na eni od zabav in malce preveč pogledal v kozarec.

Na posnetku, ki so ga zabeležile kamere, se vidi, da ženska nezavestna leži na stolu. Politik pristopi v dvorano, ugasne luč, žensko pa preloži na tla in jo začne posiljevati. Po končanem aktu si obleče hlače, ženska se začne premikati, politik pa jo posedi nazaj na stol. Po tem so v sobo vstopili ljudje, da bi preverili, kako je z njo. Ženska je skušala vstati, vendar je padla na tla. Predvideva se, da je bila pijana.

Rivera se brani, da ženske ni posilil in zagotovil, da bo sodeloval v preiskavi. "Pravijo, da je šlo za posilstvo, vendar ni bilo posiltvo,“ je povedal. So ga pa že vrgli iz stranke, prav tako še enega politika, Javierja Humano, ki je sodeloval v incidentu.

Bolivijski tožilci bodo proti mediju, ki je objavil posnetek, sprožili postopek, saj je s posnetkom ogrozil žrtev.

Bolivijski predsednik Evo Morales se je na dogodek že odzval in povedal, da je Rivera zagrešil "resno napako".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.