Šport
45 ogledov

Poljak Prevca potisnil na drugo mesto

Peter Prevc EPA
Poljak Dawid Kubacki je zmagal tudi na drugi tekmi smučarjev skakalcev za celinski pokal v Kranju.

Do zmage Dawid Kubacki je prišel z najdaljšim skokom dneva v drugi seriji, ko je pristal pri 111,5 metra in prehitel tudi vodilnega po prvi seriji Slovenca Petra Prevca. Anže Lanišek je osvojil tretje mesto.

Po prvem skoku je slovenskemu taboru kazalo še bolje. Prevc je pristal pri 109 metrih in vodil pred Laniškom, ta je skočil 105 metrov, in Kubackim, ki je si je z Laniškom po skoku, dolgem 107 metrov, delila drugo mesto. Prednost Prevca je bila kar šest točk pred zasledovalcema.

Poljak je v drugo pristal pri 111,5 metra in imel na koncu dobro točko rednosti pred Prevcem, ki je skočil pet metrov in pol manj od zmagovalca, Lanišek je bil še pol metra krajši in na koncu tretji. Miran Zupančič (108,0/109,5 m) je napredoval z 10. na peto mesto, Anže Semenič je bil 12. (101,5/107,5 m).

"Tudi danes je bil boj napet. Po prvi seriji je kazalo, da je prednost že dovolj velika, a v skokih se hitro kaj zasuče. Danes je bil močan veter in visok nalet, zato sem skakal malo z rezervo, saj tega naleta nisem vajen in ta rezerva me je stala zmage," je po tekmi dejal Prevc, ki pravi, da bo moral razmisliti, kaj na tekmi ni šlo, saj je na treningu kazal že precej boljše skoke. "Morda sem preveč razmišljal, zato zakompliciral in poleti se bom moral s tem malo poigrati," je še dejal najboljši slovenski skakalec, ki poudarja da je poletna sezona vendarle bolj namenjena treningu in da bo na prvem mestu seveda zima.

A najprej bo imel Prevc 10 dni dopusta, nato pa sledijo priprave pred poletnimi tekmami za veliko nagrado.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.