Šport
16 ogledov

Polne tribune za obračun neporaženih

jure dolenec boris denić sp 2015 katar EPA
Slovensko moško rokometno reprezentanco po uvodnih zmagah nad Slovaško in Latvijo čaka najbolj imeniten tekmec v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu na Poljskem leta 2016.

Slovenskim fantom bo na nasprotni strani igrišča stala Švedska, drevišnji dvoboj doslej neporaženih ekip v tem ciklusu pa se bo v Vida Areni v Växjöju pričel ob 19.15.

Prireditelji so prodali vseh 4800 vstopnic, izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića pa bodo navkljub le dvema skupnima treningoma v polni postavi - v podobnem položaju so tudi gostitelji - drevi naskakovali obe točki.

uroš zorman sp 2015 | Avtor: EPA EPA
Denić je v domovini pustil vratarja Gorazda Škofa, krožnega napadalca Blaža Blagotinška in srednjega zunanjega Marka Bezjaka, drugih 16 igralcev pa je navkljub dokaj naporni torkovi poti - najprej so se z letalom iz Zagreba odpravili do Koebenhavna, nato pa še z avtobusom do 300 km oddaljenega Växjöja - nared za drevišnjo tekmo.

"Verjamem, da imamo kakovost in širino, da na Švedskem osvojimo obe točki. V našo ekipo so se vrnili določeni igralci, ki niso nastopili v Katarju. Na svetovnem prvenstvu smo imeli največ težav na centralnem obrambnem bloku in levem zunanjem položaju, s prihodom določenih igralcev pa verjamem, da smo ta problem rešili za obe tekmi v tem tednu s Švedsko," je pred današnjo tekmo dejal kapetan slovenske izbrane vrste Uroš Zorman.

"Že dolgo časa smo skupaj, sistem naše igre nam je znan, v teh pičlih dveh skupnih treningih pa smo lahko določene zadeve le malce obnovili. Če bomo pokazali kar znamo in tekmo odigrali na visoki ravni, potem imamo možnosti za zmago na obeh tekmah," pa je pred dvobojem v Växjöju dejal Jure Dolenec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.