Magazin
40 ogledov

Polnozrnat kruh

Privoščite si še toplega. Žurnal24 main
Pripravite odličen kruh, kot so ga nekoč pekle naše babice. Da bo bolj zdrav, namesto bele uporabite polnozrnato pšenično moko.
Polnozrnat kruh

Sestavine:

  • 350 mililitrov vode
  • 300 gramov polnozrnate pšenične moke
  • 200 gramov ržene ali pirine polnozrnate moke
  • 1/2 jogurtovega lončka lanenih semen (ki jih prej eno uro namakate v vodi)
  • 1/2 jogurtovega lončka bučnih semen
  • 1/2 jogurtovega lončka sončničnih semen
  • 1 zvrhano čajno žličko soli
  • 1/2 čajne žličke sladkorja (rjavega ali pa javorjega sirupa)
  • 7 gramov suhega kvasa

Priprava:

Vse sestavine dajte v posodo za peko. Najprej dajte vodo, nato obe vrsti moke, semena, sol, sladkor in nazadnje še kvas. Dajte v pečico in pustite, da se zapeče zlatorumeno.
Lahko pripravite tudi zeliščni kruh, kjer uporabite samo lanena semena (bučna in sončnična izpustite) in pol jogurtovega lončka začimb. Lahko izberete zmleto kumino, origano ali pa baziliko. Če želite, da bo kruh bolj polnega okusa, dodajte še 1 jogurtov lonček nasekljanega česna ali čebule.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.