Magazin
65 ogledov

Polnozrnati bananini kolački

polnozrnati kolački Manca Borko Grimšič
Polnozrnate bananine mafine pripravite za sladek začetek dneva ali pa si jih privoščite za zdravo malico.

Sestavine:

  • 300 g polnozrnate pšenične moke
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 2 čajni žlički vaniljevega sladkorja
  • čajna žlička cimeta
  • pol čajne žličke klinčkov
  • ščepec soli
  • 2 veliki jajci
  • 3 jedilne žlice oljčnega olja
  • 1,5 dl riževega mleka
  • 2 banani

Priprava:

  • Za polnozrnate bananine kolačke pekač za mafine oziroma kolačke obložimo s papirčki za peko ali ga namastimo. Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija.
  • V eni posodi zmešamo suhe sestavine (moko, ovsene kosmiče, pecilni prašek, rjavi in vaniljev sladkor, cimet, klinčke in sol), v drugi posodi pa stepemo jajci ter jima dodamo olje in mleko.
  • Banani olupimo in zmečkamo. Nato mokre sestavine primešamo suhim, na koncu pa dodamo banani.
  • Z žlico napolnimo pripravljene modelčke do prsta pod robom.
  • Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut oziroma tako dolgo, da iz polnozrnatih bananinih kolačkov izvlečemo čist zobotrebec.

Nasvet:

  • Banano v tem receptu lahko zamenjate s katerim drugim sadjem, riževo mleko pa s sojinim ali navadnim.
  • Tudi namesto polnozrnate pšenične moke lahko uporabite recimo pirino polnozrnato moko ali – če nobene od teh nimate pri roki – navadno belo moko.

več receptov za mafine poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.