Šport
18 ogledov

Polona čez prvo oviro, druga veliko višja

Hercog Peking China Open WTA OP Kitajske EPA
Polona Hercog se je uvrstila v drugi krog turnirja v Osaki, kjer jo čaka druga nosilka Nemka Sabine Lisicki.

Mariborčanka Polona Hercog je v prvem krogu teniškega turnirja v japonski Osaki (235 tisoč dolarjev nagradnega sklada) premagala Čehinjo Petro Cetkovsko s 6:4, 5:7 in 6:1.

V drugem krogu se bo pomerila s Sabine Lisicki, drugo nosilko iz Nemčije. Ta je premagala Južnoafričanko Chanelle Scheepers s 7:5 in 7:6 (1).

"S Petro sva imeli letos že en težak dvoboj v Wimbledonu, zato sem vedela, da bo tudi danes podobna zadeva. Pogoji za igranje so tukaj zelo specifični. Visoke temperature, visoka vlažnost, danes pa je za nameček med tekmo še rosilo, tako da je bilo kar nekaj prekinitev. Vseeno mi je uspelo ohraniti zbranost in v tretjem nizu zlomiti nasprotnico. Nekaj težav imam s hrbtom, zato danes tudi servis ni bila na želeni ravni. Upam da bodo fizioterapevti opravili svoje delo in da bom nadaljevala s turnirjem brez težav. Na srečo imam jutri samo tekmo dvojic," je sporočila Hercogova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.