Šport
73 ogledov

Hercogova ni ostala dolžna Hrvatici

Polona Hercog US Open EPA
Po porazu v prvem krogu odprtega prvenstva ZDA je Hrvatica Donna Vekić na družbenem omrežju okrcala slovensko igralko. Ta ji ni ostala dolžna.

Kot ljubitelji tenisa dobro veste, je Polona Hercog v prvem krogu US Opna izpadla proti drugi igralki sveta - Nemki Angelique Kerber. Mariborčanka je imela težave z zdravjem, tako da je že v prvem nizu zahtevala pomoč trenerja, po prvi igri drugega niza (pri rezultatu 6:0, 1:0 za Kerberjevo) pa se je predala.

Vse skupaj ni bilo nič kaj všeč Hrvatici Donni Vekić. Slednja je izpadla v zadnjem krogu kvalifikacij in je tako čakala na odpoved katere od na glavni turnir uvrščenih igralk, da bi se tudi sama pojavila v glavnem žrebu. Tako jo je predaja Hercogove razjezila, saj je več kot očitno mnenja, da je Hercogova s pomanjkljivo pripravljenostjo nastopila le zato, da je zaslužila 43.000 dolarjev (38.500 evrov), kolikor znaša nagrada za nastop v prvem krogu. 

Vekićeva je svoje mnenje izrazila na Twitterju, kjer je ob povezavi na članek o dvoboju Kerberjeve in Hercogove sarkastično pripisala angleško besedico "classy" (dostojno, gosposko ...). Vse skupaj je opremila s simboli navzgor obrnjenih palcev.

"Žalostna izkušnja"

Hercogova je mirno odgovorila na provokacijo Hrvatice. "Nisem videla njenega tvita. Ne vem, kaj bi rekla, saj ona (Vekićeva, op. a.) ne ve, kaj se je dogajalo. Ona ne more na tak način soditi. Ni moja krivda, da je izpadla v zadnjem krogu kvalifikacij," je dejala 25-letna Slovenka. 

"V zadnjih dneh se nisem počutila dobro. Že po nekaj dolgih točkah sem vedela, da stvari ne gredo v pravo smer. Ko sem žogico vrgla v zrak za servis, se mi je vrtelo. Malce je vplivala tudi vročina, toda že pred dvobojem se nisem počutila dobro. Lepo je bilo igrati proti Angie na glavnem stadionu, toda na žalost je bilo vse skupaj bolj žalostna izkušnja," je dodala Hercogova.

Mariborčanka sicer ni prvič predala dvoboja v prvem krogu turnirja za grand slam. V Melbournu je proti Alize Cornet odnehala po zgolj šestih točkah in takrat zaslužila dobrih 20.000 evrov. 

 
Komentarjev 3
  • nergač 12:17 30.avgust 2016.

    Polona dela sive lase stavničarjem. Izgublja in izgublja, potem pa se ji enkrat posveti in potem spet izgublja....

  • izRODEk 12:14 30.avgust 2016.

    Takoj po predanem dvoboju in tudi sicer, kadar pogleda na svoj tekoči transakcijski račun.nekako po vzoru kot, da je Zavez za zadnji dvoboj resnično mislil, da lahko premaga onega črnca... :)

  • Avatar care
    care 10:36 30.avgust 2016.

    Kaj se je Hercogova sploh kdaj počutila dobro?