Šport
53 ogledov

Hercogova ugnala prvo tekmico

polona hercog wta tenis slovenska tenisačica EPA
Slovenska teniška igralka Polona Hercog, ki je bila zaradi poškodb prisiljena izpustiti prvo polovico sezone, se je uspešno vrnila na teniška igrišča.

V prvem krogu kvalifikacij za odprto prvenstvo Francije je 26-letna Mariborčanka Polona Hercog v Parizu s 3:6, 6:4 in 6:4 premagala šest let mlajšo domačinko Harmony Tan.

Potem ko je uvodni niz dobila Tanova, je Hercogova zaigrala bolje in si z zmago v drugem nizu priigrala še odločilni niz. Tega je odlično začela, povedla že s 4:0, a se je nato tekmica približala. Pri vodstvu s 5:3 je Slovenka servirala za dvoboj, a ji je tekmica odvzela začetni udarec in znižala zaostanek na 4:5. Hercogove to ni zmedlo in je dvoboj končala z "breakom" za zmago s 6:4 v tretjem nizu.

Hercogovo, ki jo, kot pravi, na Pariz vežejo lepi spomini, v drugem krogu kvalifikacij čaka Kazahstanka Zarina Dijas, 182. igralka z lestvice WTA.

Že pred tem sta v kvalifikacijah za Roland Garros obstali dve slovenski teniški igralki Dalila Jakupovič in Tamara Zidanšek; obe sta izgubili dvoboja 1. kroga.

Danes dvoboj 2. kroga kvalifikacij čaka še Blaža Kavčiča, 17. nosilca, ki ga bo na drugi strani mreže čakal domačin Maxime Hamou.

Klepačeva v polfinalu Nürnberga

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je v paru s Španko Mario Jose Martinez-Sanchez uvrstila v polfinale teniškega turnirja WTA v Nürnbergu z nagradnim skladom 220.000 dolarjev. Drugi nosilki sta bili v četrtfinalu boljši od Argentinke Marie Irogeyen in Poljakinje Paule Kania s 6:0 in 7:6 (5).

V naslednjem krogu bo slovensko-španska dvojica igrala z boljšima iz dvoboja med Belgijko Kirsten Flipkens in Švedinjo Johanno Larsson ter švicarsko-nizozemsko navezo Xenia Knoll - Demi Schuurs.

Na turnirju bi morala v kvalifikacijah med posameznicami nastopiti tudi Dalila Jakupovič, a je Slovenka nastop zaradi bolezni odpovedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.