Šport
41 ogledov

Kuznecova premočna za Hercogovo

Polona Hercog Wimbledon EPA
Najboljša slovenska teniška igralka se je v tretjem krogu poslovila od tretjega grand slama sezone.

Polona Hercog je v 3. krogu po uri in petih minutah igre klonila proti Rusinji Svetlani Kuznecovi. Sedma nosilka je Mariborčanko odpravila v dveh nizih (6:4, 6:0).

Po izenačenem začetku dvoboja je Kuznecova dobila zadnjih osem iger in se gladko uvrstila v osmino finala. Njen naslednji izziv bo devetopostavljena Poljakinja Agnieszka Radwanska.

V katarski Dohi živeča Mariborčanka je s prebojem v tretji krog dosegla svoj najboljši izid na londonski "sveti travi", pred današnjim dvobojem z zmagovalko odprtega prvenstva ZDA v New Yorku iz leta 2004 in odprtega prvenstva Francije v Parizu iz leta 2009 pa je upala na preboj v osmino finala.

Hercogova se je na glavni turnir prebila prek kvalifikacij. Najprej je premagala Američanko Taylor  Townsend, nato pa še Avstrijko Barbaro Haas in Nemko Antonio Lottner. V uvodnem krogu najbolj slovitega turnirja na svetu je najprej izločila Nemko Anniko Beck s 6:2 in 6:1, nato pa še Američanko Varvaro Lepchenko s 6:7 (2), 6:2 in 6:2.

Usoden slab servis

Večji del prvega niza je bila na "pravi poti", saj je bil začetni udarec 26-letne Hercogove na najvišji možni ravni, tudi njeni udarci z osnovne črte so bili dobro odmerjeni in natančni. Do 4:4 sta obe igralki dokaj zanesljivo držali prednost začetnega udarca, prva pa je v težave zabredla Slovenka. V deveti igri je izgubila svoj servis, po 39 minutah igre pa tudi prvi niz s 4:6.

Drugi niz je minil v absolutni prevladi 32-letne ruske teniške igralke, ki je med dvobojem neprestano spreminjala svojo taktiko in uveljavila vse svoje izkušnje. Šest let mlajši tekmeci na nasprotni strani je vseskozi pošiljale "nerešljive uganke", Hercogova je bila po njenih udarcih in spremembami ritma povsem nemočna v vseh segmentih igre. Predvsem je šepal njen uvodni udarec, med premorom je celo glasno dejala: "Serviraš kot petletni otrok". Njene besede so povedale vse, ob tem pa ji je Kuznecova v drugem nizu "zavela kravato" in se zasluženo prebila v osmino finala.

"V Wimbledonu sem dosegla odličen izid, čeravno je po današnjem porazu prisotno razočaranje. V prvem delu dvoboja je bila moja predstava zelo dobra, mogoče sem presenetila celo sama sebe, da sem igrala na tako visoki ravni. V nadaljevanju se je pokazalo, da mi primanjkuje dvobojev na najvišji teniški ravni, saj enostavno nisem mogla zadržati visoke ravni igre in koncentracije. Na tem turnirju sem veliko dosegla, več kot sem pričakovala, dosežek pa je lepa spodbuda za naprej. V tem trenutku še nisem naredila svojega natančnega tekmovalnega programa, bržkone bom nadaljevala na peščenih igriščih, moj natančen načrt bo znan v naslednjih dneh," je po današnjem obračunu dejala Hercogova.

Wimbledon (posamezno), 3. krog:

Svetlana Kuznecova (Rus/7) - Polona Hercog (Slo) 6:4, 6:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.