Šport
282 ogledov

Toliko je za tretji krog dobila Hercogova

polona hercog wimbledon 2017
1/9
EPA
Eno najlepših presenečenj letošnjega Wimbledona je bil odličen rezultat Polone Hercog, ki se po številnih poškodbah uspešno vrača na WTA Tour.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog, nekoč 35. na lestvici WTA, je v tretjem krogu Wimbledona morala priznati premoč dvakratni zmagovalki turnirjev za grand slam Svetlani Kuznjecovi in se tako poslovila od All England Cluba. 

Hercogova kljub porazu ni bila preveč razočarana, saj je dosegla svoj najboljši rezultat na sveti travi in obenem izenačila svoj najboljši dosežek na grand slamih (R3).

polona hercog wimbledon 2017 | Avtor: EPA EPA
V tretjem krogu je do letošnjega Wimbledona igrala le enkrat, in sicer na OP Francije daljnega leta 2010. Mariborčanka je z uvrstitvijo v tretji krog zaslužila 90.000 funtov oziroma več kot 100.000 evrov.

Hercogova na obračunu s Kuznjecovo ni prepričala, je pa zato vzbudila veliko pozornosti s svojo prezenco, saj v višino meri kar 182 centimetrov, njeno igralno roko pa krasijo zanimive tetovaže, ki nasprotnicam naženejo strah v kosti.

"Imam vrtnice, polovico ženskega obraza, krila in lobanjo," je o svojih tetovažah za AFP spregovorila Hercogova. "Izbrala sem si lobanjo, ker mi je všeč. Včasih se mi zdi, da so del mene. Nekateri menijo, da vzbujam strah. Tako izgledam samo na igrišču, ker sem zelo visoka. To je dobra lastnost. Nekatera dekleta pravijo, da tega ne bi zmogla. Enim je všeč, drugi pa me sprašujejo, če boli. Seveda boli!," je povedala Hercogova in dodala, da ne načrtuje novih poslikav. "Ena roka je več kot dovolj," je odvrnila.

polona hercog wimbledon 2017 | Avtor: EPA EPA
Hercogova je trenutno 265. igralka sveta, čeprav je bila nekoč že uvrščena na 35. mesto računalniške lestvice. Največji uspeh je dosegla v švedskem Bastadu, kjer je v letih 2011 in 2012 osvojila dve zaporedni lovoriki. To sta za zdaj njeni edini turnirski zmagi na WTA Touru.

Po seriji poškodb se je na letošnjem Roland Garrosu vrnila na igrišča in izgubila v kvalifikacijah. Hitro se je poslovila tudi na turnirju v Gradu, sledil pa je odličen nastop in zmaga na 60.000 dolarjev vrednem ITF turnirju v Brescii. Zaradi dobrih predstav na pesku je oklevala s selitvijo na travo in celo razmišljala o tem, da bi izpustila Wimbledon.

"Nisem nameravala igrati na travi. Odločitev sem sprejela v zadnjem trenutku. Bila je dobra. Po vseh poškodbah se je lepo vrniti na takšen način," je povedala 26-letnica, ki je bančni račun obogatila z več kot 100 tisočaki. Pred tem je na štirih turnirjih skupaj zaslužila dobrih 17.000 evrov.

"Če bi mi nekdo rekel, da bom prišla do tretjega kroga, bi takoj sprejela," je zadovoljstvo ob velikem uspehu še izrazila slovenska teniška igralka.

Komentarjev 3