Šport
19 ogledov

Polona Hercog zadovoljna s povratkom

Hercog Peking China Open WTA OP Kitajske Reuters
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je po prekinitvi nastopov zaradi poškodbe v karavano turnirjev WTA vrnila z nastopoma v Maroku in na Portugalskem.

V karavano najboljših igralk se je Polona Hercog vrnila kot 67. igralka na svetu. V Marakešu je morala po izenačenem obračunu v četrtfinalu priznati premoč Španki Marii Teresi Torro s 6:7 (3) in 6:7 (5), v četrtek pa je v Oeirasu v četrtfinalu njeno pot ustavila prva nosilka, še ena Španka Carla Suarez Navarro, ki je zmagala s 6:1, 6:3.

"Za menoj sta dva turnirja po vrnitvi na turnejo WTA. Občutki so odlični. Z rezultatskega vidika sem zadovoljna. Če sem v Marakešu igrala s kančkom bojazni, kako bo telo preneslo napore v pravih tekmah, je bilo na Portugalskem vse skupaj že lažje. Fizično sem dobro pripravljena, s teniškega vidika pa je bilo seveda pričakovati, da bom potrebovala nekaj tekem, preden bo igra stekla tako, kot mora," je nastopa na obeh turnirjih ocenila Hercogova.

"Če je bil poraz za polfinale v Marakešu malce grenak, tekmo sem namreč izgubila le zaradi nekaj ključnih točk, si ob včerajšnjem porazu nimam česa očitati. Na Portugalskem sem imela v prvem in drugem krogu dve težki tekmi, zmagala sem po velikih borbah v treh nizih. Tekme so se vrstile ena za drugo in očitno me je tretji dan malce zmanjkalo. Proti Carli Suarez mi ni stekel servis, v nekaterih ključnih točkah pa nisem končala, kot bi morala," pa je pojasnila vzroke za poraz proti prvi nosilki, ki se je danes uvrstila tudi v finale.

Hercogova je sporočila, da bo izpustila turnir v Madridu naslednji teden, ker ne bi imela dovolj časa za pripravo nanj, namesto nastopa v Španiji pa se bo posvetila treningom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.