Zdravje > Aktualno
55 ogledov

Pomagajmo jim z majhno gesto

paraplegik, vozicek Profimedias
K prilagojenemu kombiniranemu vozilu za paraplegike lahko pomagamo vsi že s poslanim sporočilom in darovanim evrom. Lahko pa obiščete današnji dobrodelni koncert v Domžalah.

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine bo v letu 2015 za prevoz svojih članic in članov kupilo novo prilagojeno kombinirano vozilo. Za varno vozilo s predelavo potrebujejo okoli 42 tisoč evrov. Opremiti ga je treba s klančino, zaradi transferja morajo biti ločeni sedeži, treba je dodati pripenjalce za učvrstitev vozička in varnostne pasove.

Danes koncert

Od prevoza s kombi vozili je v veliki meri odvisno izvajanje posebnih socialnih programov, največ prevozov pa koristijo para- in tetraplegiki, ki zaradi težke gibalne oviranosti skoraj nimajo drugih možnosti. Sredstva za kombi bodo zbirali tudi s pomočjo dobrodelnega koncerta, ki bo danes ob 19. uri v Hali komunalnega centra v Domžalah. Koncert bo povezoval Denis Avdić, za kombi in njihovemu društvu v pomoč pa bodo nastopili Eva Černe, Nuša Derenda, Nuška Drašček, Eva Hren, Katrinas, Navihanke, Gadi, Mladi Gamsi, Omar Naber in Marko Vozelj. Program bo popestril plesni par na vozičku Barbara Šamperl in Klemen Pirman.

Nastopajoči so se honorarju odpovedali, s pomočjo vstopnine (12 evrov) pa bodo skušali zbrati čimveč sredstev za nov kombi. Sredstva se zbirajo tudi s pomočjo SMS sporočil. S poslanim kratkim sporočilom na številko 1919 in ključno besedo “kombi” darujete en evro. Pogoji in pravila uporabe SMS storitev so objavljeni na spletni strani Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.