Slovenija
30 ogledov

Pomagajte, če lahko

begunci Saša Despot
Humanitarne organizacije pozivajo k pomoči za begunce; po naših informacijah naj bi najbolj potrebovali vodo v pollitrskih plastenkah.

“Trenutno imamo še dovolj zalog na terenu, vendar te hitro kopnijo,” je za zurnal24.si povedala Zdenka Močnik, koordinataorica civilne zaščite v zbirnem begunskem centru v Brežicah. Dodala je, da gredo najhitreje pollitrske plastenke vode, da potrebujejo podloge za ležanje, različne higienske pripomočke, šampone v embalažah za enkratno uporabo. 

“Precej smo razdelili tudi mleka, konzerviranih stvari, kruha,” je povedala Močnikova in dodala, da so zjutraj s strani Žita prejeli 500 kilogramov kruha, Evrosad jim je pripeljal tono jabolk.

“Kot rečeno, trenutno imamo še dovolj zalog, vendar opozarjamo, da bomo kmalu potrebovali nove.” Na območje Obrežja je ponoči zaloge pripeljala tudi ekipa avstrijskega Rdečega križa, prišli pa so tudi avstrijski prostovoljci.

Rdeči križ prosi za donacije

Javnost pozivamo, da prispeva po svojih močeh in prinese hrano ali higienske pripomočke na najbližje območno združenje. Pomoč za begunce zbirajo tako v Brežicah kot tudi v Novem mestu, kjer jo lahko prinesete v tamkajšnji Sokolski dom.

Prostovoljne  prispevke za akcijo "RKS-Pomoč beguncem 2015" lahko nakažete tudi na račun: Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana,
TRR: SI56 0310 0111 1122 296,
sklic: 00 96868
BIC banke: SKBASI2X, koda namena: CHAR.

Pomagate lahko tudi z SMS donacijo na številko 1919, pošljete ključno besedo BEGUNCEM za donacijo 1 evro ali BEGUNCEM5 za donacijo 5 evov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar praufo
    praufo 17:30 19.september 2015.

    od mene ne dobijo niti centa, niti centa in imam popolno jasno stališče, spokat jih nazakj od koder so prišli in nič drugega

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:54 19.september 2015.

    Če ne bi metal denarja stran za korupcijo bi imel blaginjo in dostojno življenje tako za v Sloveniji živeče kot tudi za večji del beguncev ki bežijo pred vojnami. Pomoč pa rabijo takoj ker če ne bo prišlo do umiranja. ...prikaži več Begunci so čisto dehidrirani in lačni. To niso heci. Treba jim je dat vsaj toliko da preživijo pa probat se z gospodarsko močnimi državami zment da oni sprejmejo večino beguncev pod svoje okrilje za njihovo vključevanje v družbo in postavitev na lastne noge. Gospodarsko močne države bodo to storile veliko lažje kot mi.

  • Aleš Očko 15:02 19.september 2015.

    Smo pač hlapci v lastni državi in vsi nas izkoriščajo. Lep dan še naprej