Magazin
94 ogledov

Pomagajte, drugače bo v petek poginil

Honey Zavetišče za živali Maribor
Še ena zgodba o usodi psa iz zavetišča, ki ni našel novega lastnika in ki se bo končala zelo žalostno, če se zanj do petka ne bo odločil nihče. Pomagajmo mu najti novega lastnika!

Honey je šest let star nemški ovčar, ki ga je v zavetišče zaradi trikratnega ugriza pripeljal bivši lastnik. Da pa se to ne bi zgodilo novemu lastniku, je Petra Hercog iz Zavetišča za živali Maribor povedala, da bo pes, preden bo šel v novi dom, dobil brezplačno resocializacijo pri strokovnjakih.

Išče se izkušen posvojitelj

Odločitev o tem, da bi psa uspavali, ni bila lahka. "Bili smo v dilemi. Ali pustiti psa, ki je star 6 leti in ima še enkrat toliko pred sabo, životariti z enournimi sprehodi enkrat na dan v boksu nadaljnjih 6, 7 ali 8 let ali pa to agonijo presekati in psu omogočiti, da na drug svet odide humano," pravi Hercogova, ki izpostavlja tudi tretjo možnost – posvojitev. "Nov posvojitelj mora obvezno imeti izkušnje s psi, doma ne sme imeti otrok in drugih živali, saj je Honey zelo agresiven do drugih psov, mačk, tudi do miši in občasno tudi do človeka," dodaja.

Resocializacija zagotovljena

Prav zaradi agresivnosti bi Honey pred odhodom v nov dom potreboval resocializacijo. "Honeyja so prišli pogledat številni kinologi iz vse Slovenije. Vsi so menili, da se njegovo stanje v zavetišču ne bo izboljševalo, lahko se bo celo poslabšalo, saj je zavetišče za psa zelo stresno okolje," razlaga Hercogova. A ker resocializacija v zavetišču po mnenju strokovnjakov pri njem ne bi bila učinkovita, so kinologi oskrbnikom svetovali, naj mu poiščejo nov dom, nato pa bodo oni zanj omogočili brezplačno resocializacijo. "Če bo Honey našel novega lastnika, bo tako najprej za 20 dni odšel na resocializacijo h kinologom iz Alfakana, ki bodo skupaj z novim lastnikom psa naučili osnovnih ukazov poslušnosti, navadili ga bodo na novega lastnika, nato pa bo pes odšel v novi dom," dodaja Petra Hercog.

Njegov čas se izteče v petek

V mariborskem zavetišču Honeyja prek svoje spletne strani in strani na Facebooku potencialnim posvojiteljem ponujajo že dolgo, videoposnetek (kliknite tukaj), kako se Honey igra z oskrbnikom in na katerem pokaže tudi svojo razigrano in nežno plat, ima do danes več kot 320 delitev, a za šestletnega nemškega ovčarja se pravi lastnik še ni našel. V zavetišču so nam povedali, da se zanj pravzaprav resno ni zanimal nihče. Če mislite, da bi bili lahko prav vi njegov novi oskrbnik in mu tako rešili življenje, pohitite. Časa imate do petka, 25. januarja, do 12. ure, nato bodo Honeyja uspavali.

Komentarjev 11
  • majstrales 23:23 24.januar 2013.

    ps: sam sm meu tud psa - 15let..pa vem kako to gre.

  • majstrales 23:22 24.januar 2013.

    nevem kaj jemlejo ljudje pse, če jih pol odvržejo k smeti stran..gamad...napadalni so pa itk z razlogom...niso sami taki postal...plunm na use take brez srčne ljudi..

  • Žana Klobučar 19:56 24.januar 2013.

    se globoko strinjam z vami!