Zdravje > Aktualno
16 ogledov

Pomagali si bodo z zdravnikoma iz Srbije in Hrvaške

slovenija 19.12.13. univerzitetni klinicni center maribor, ukc maribor, preiskav Nino Verdnik
V zdravljenje z obsevanji v UKC Maribor ponovno začeli vključevati nove bolnike.

Na onkološkem oddelku UKC Maribor so ta teden ponovno začeli v zdravljenje z obsevanji vključevati tudi nove bolnike, poroča Večer. Trenutno jim pomagajo zdravniki Onkološkega inštituta, kmalu pa naj bi pridobili zdravnika iz Hrvaške, kasneje še iz Srbije.

Po besedah strokovne direktoric UKC Maribor, Darje Arko, morajo z zdravnikoma iz tujine urediti še nekatere administrativne postopke glede priznavanja licence, zato bodo postopki s srbskim zdravnikom trajali nekoliko več časa, zdravnik iz Zagreba pa čaka le še izjavo hrvaške zdravniške zbornice o medsebojnem sodelovanju, kar pomeni, da ga že v kratkem pričakujejo.

Trenutno pomoč iz Ljubljane

Dokler ti postopki ne bodo končani, naj bi jim pomagali kolegi z Onkološkega inštituta v Ljubljani, je za Večer pojasnila direktorica: "Imamo zagotovljeno sodelovanje specialistov z Onkološkega inštituta, s katerimi bomo sklenili podjemne pogodbe, zato da zagotovimo prisotnost enega specialista dnevno pri nas, kar je pogoj, da lahko nadaljujemo z delom in dobimo podaljšanje dovoljenja za delo s pacienti. Imamo tudi tri starejše specializante, ki torej imajo že nekaj izkušenj in so sposobni opravljati samostojno delo pod nadzorom. Ti trije bodo prihajali vsak enkrat tedensko k nam, da bodo pokrivali predvsem ambulantno dejavnost," je pojasnila.

Preberite še: Mladi zdravniki ne želijo biti radioterapevti

Kot je znano, je doslej edina redno zaposlena specialistka radioterapije decembra napovedala bolniški stalež, ki bo trajal predvidoma leto in pol, zato so pred božičem prenehali sprejemati na obsevanja nove bolnike.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.