Slovenija
47 ogledov

Pomagalo 500 vojakov

Poplavljeno Planinsko polje Žurnal24 main
V odpravljanje posledic poplav se je v delo na prizadetih območjih vključilo okrog 500 vojakinj in vojakov, ki so do včeraj opravili skupno 3800 delovnih ur.

Slovenska vojska pomaga pri čiščenju naplavin s poplavljenih delov naselij, utrjevanju protipoplavnih nasipov, žaganju in odstranjevanju dreves, pranju cestišč, pri čemer poleg priročnega orodja uporabljajo tudi tri delovne stroje ter 40 terenskih in tovornih vozil.

Glede na potrebe civilne zaščite vojaki pomagajo na območju občin Beltinci, Dobrovnik, Kostanjevica ob Krki, Kungota, Lendava, Podvelka in Šentjernej. Na območju Beltincev bodo do nadaljnjega postavili vojaške šotore s terenskimi posteljami in mobilno tuširnico.

Na ministrstvu pojasnjujejo, da vojska terenska dela opravlja skladno z izkazanimi potrebami in dogovorom s pripadniki civilne zaščite. V stalni pripravljenosti na Brniku je tudi vojaški helikopter za medicinsko evakuacijo.

Razmere po poplavah zadnji konec tedna so se večinoma že umirile, ostalo pa je azdejanje, ki ga v navezi z vojsko odpravljajo gasilci, pripadniki civilne zaščite in prostovoljci. Poleg sanacije poteka tudi že ugotavljanje škode, na terenu so zavarovalniški ocenjevalci. Prve ukrepe napoveduje tudi vlada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.