Slovenija
21 ogledov

Pomagalo nas bo več kot 40

Snežnik
1/10
Barbara Eržen
Žurnal v sodelovanju z uradom predsednika republike in finalisti akcije Junak Slovenije to soboto organizira posebno delovno brigado. Več kot 40 se nas bo tako napotilo v Loško dolino, kjer bomo odstranjevali posledice ujme.

Ekipa Žurnala jutri za vse finaliste akcije Junak Slovenije pripravlja prav posebno, dobrodelno druženje. Predsednik republike Borut Pahor, naši junaški finalisti skupaj s prijatelji in svojci ter ekipa Žurnala se bomo odpravili v Loško dolino, kjer bomo odstranjevali posledice ujme.

V sklopu tako imenovane "delovne brigade" bomo pomagali pri čiščenju in odstranjevanju posledic nedavne vremenske katastrofe na območju gradu Snežnik ter s tem pripomogli, da bo grad (kot objekt državne kulturne dediščine) spet varno odprl vrata obiskovalcem in turistom, ki si zaradi polomljenih, podrtih dreves, vej in drugega zelenja, ki ovirajo dostop, gradu in njegove okolice trenutno ne morejo ogledati.

Logo Junak Slovenije  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
V pomoč tudi gasilci in domačini

Delo bomo opravljali ob nadzoru prostovoljnih gasilcev s tega območja, gozdarja Arboretuma Volčji Potok, konservatorke Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije (odgovorne za grad Snežnik in muzej), upravnikov gradu Snežnik ter v sodelovanju s številnimi domačini in prostovoljci.

Naše delo bodo koordinirali prostovoljni gasilci, gozdar pa bo naloge razdelil tako, da bo delo potekalo varno. 

Na Žurnalu se že iskreno veselimo srečanja, predvsem pa tega, da vsi sodelujoči skupaj spišemo še eno pozitivno zgodbo za celotno družbo!


Komentarjev 4
  • astibo8020 21:42 28.februar 2014.

    Pa kaj je s tabo ? Menda ne kriviš drugih, ker si bedak.

  • miro 15:17 28.februar 2014.

    Taka pomoč za odstranjevanje vej in nalaganje kosov drevja , pa res lahko prav vsak pomaga samo če hoče .ČE PA NOČE POTEM PA PIŠE TAKE NEUMNOSTI IN SI GREJE SVOJO LENO RIT DOMA NA TOPLEM

  • toros 15:07 28.februar 2014.

    Pa daj ti ki imaš dve desni dvigni svojo gnilo rit in naredi kaj koristnega !