Šport > Nogomet
63 ogledov

Pomemben član Domžal odhaja v praško Slavijo

Marko Alvir Profimedias
Nogometna kluba Domžale in Slavia Praga sta uskladila vse podrobnosti za prestop Marka Alvirja.

Dvaindvajsetletni hrvaški zvezni igralec Marko Alvir se v prestolnico Češke seli od nadomestilu, saj je imel pogodbo z Domžalčani do konca sezone.

"Odškodnina je poslovna skrivnost, smo pa v klubu z dogovorom zadovoljni. Znesek je primerljiv s poletnim prestopom Kenana Horića v turški Antalyaspor. Dogovorili pa smo za precej višje bonuse za uspešnost in tudi za lep odstotek od nadaljnje prodaje," je o prestopu povedal športni direktor Domžal Matej Oražem.

Alvir, nekdanji član zagrebškega Dinama in madridskega Atletica, se je ob Kamniško Bistrico preselil v sezoni 2015/2016 in v njej nastopil na dvanajstih tekmah. Standardno mesto v udarni enajsterici si je priboril šele v letošnji sezoni, v kateri je dosegel osem zadetkov, s čimer je bil skupaj s Slobodanom Vukom na prvem mestu klubske lestvice strelcev.

V klubu menjave za Hrvata ne bodo iskali. "V ekipi že imamo nadomestilo za Marka, saj je Jan Repas v zadnjem obdobju igral na položaju krilnega napadalca, čeprav je po svoji osnovni nogometni izobrazbi napadalni zvezni igralec. Z njegovim premikom v sredino bo konkurenca na tem mestu še naprej zahtevna, saj je Jan že jeseni pokazal, da je izjemen igralec, vsi skupaj pa bomo naredili vse kar je v naši moči, da bo v nadaljevanju še boljši," je še dejal Oražem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.