Magazin > Odnosi in prosti čas
894 ogledov

Pomembna dejstva o penisu

banana, roka Profimedias
Da bi izkoristile vse, kar vam lahko ponudi penis, morate o njem vedeti čim več.

Zdravje je pomembno

Če ima moški težave z erekcijo, je vredno pomisliti, kakšno je njegovo zdravstveno stanje. Moški s prekomerno težo imajo nižje vrednosti testosterona, kar lahko vodi do težav z erekcijo. Eden od vzrokov za težave je lahko tudi pomanjkanje spanja. 

Moškim je velikost pomembna

Urolog Harry Fisch pravi, da je povprečen penis v mehkem stanju dolg 7,6 centimetra, med erekcijo pa med 11,4 in 16,5 centimetra. Te mere pa očitno ne zadovoljujejo moških, saj jih veliko tarna nad velikostjo, ne glede na to, kako velikega imajo.

Mu ga res lahko zlomite?

V penisu ni kosti, tako da mu ga ne morete zlomiti. Vendar pa je v zgodbah o tem, kako so ženske moškemu zlomile moškost, kanček resnice. V teh primerih je namreč prišlo do poškodbe tkiva, ki dovaja kri v penis in skrbi za njegovo erekcijo. Fisch opozarja, da lahko poškodba tega tkiva pusti posledice, če je ne zdravimo. Pride namreč lahko do stanja, imenovanega Peyronijeva bolezen, zaradi katere ostane penis ukrivljen tudi med erekcijo.

Lahko si ga podaljšajo

Skupina nezadovoljnih Italijanov je štiri mesece preskušala napravo za podaljševanje penisa. Moški so morali napravo uporabljati vsak dan več ur. Po štirih mesecih jim je uspelo doseči od 1,5 do 2,5 centimetrov več kot pred tem. Daljšega kot običajno naj bi moški imeli tudi po oralnem seksu. Ženske, veste, kaj vam je storiti. 

Obrezan ali ne, vseeno je

Seks za žensko ne bo nič boljši, če je moški obrezan, medtem ko je lahko za obrezane moške seks še bolj čuten. Penis naj bi bil bolj občutljiv na dotike. 

Sperma ima malo kalorij

Spermo sestavljajo citronska kislina, aminokisline, fruktoza, enicimi in voda, trdi Fisch. Čajna žlička sperme naj bi imela le 36 kalorij.

Ni treba gledati, kakšne čevlje nosi

Velikost stopala in velikost penisa nista nikakor povezani. Če ima moški majhno številko čevljev, to še ne pomeni, da nima v hlačah pravega pitona. 

Zvija se lahko na tisoč in en način

Raziskava, ki so jo opravili na univerzi Stanford, je pokazala, da je penis zelo upogljiv. Med seksom v misijonarskem položaju se penis zvije kot bumerang. 

Kajenje in erekcija

Kajenje vpliva tako na libido posameznika kot na erekcijo. Fisch trdi, da je erekcija zaradi kajenja bolj šibka, saj je oviran dotok krvi v penis.

V bistvu gre za velik klitoris

Klitoris in penis imata zelo podobne živčne končiče. Razlog za to tiči v tem, da so spolni organi dečkov in deklic, ko je otrok še v maternici, precej podobni. Razlike se pojavijo šele, ko se zviša število moških spolnih hormonov. 

Ni samo penis občutljiv

Penis pogosto dobi vso pozornost, medtem ko je področje v njegovi bližini pogosto zanemarjano. Moška točka G se nahaja na prostati. Pomembno erogeno cono predstavlja tudi presredek, to je koža med anusom in njegovo mošnjo. 

Nekateri vas lahko presenetijo

Ne sodite penisa po tem, kakšen je v mehkem stanju. "Mehek penis ne priča o tem, kakšen bo med erekcijo. Pomemben je dotok krvi, ko nastopi erekcija," pojasnjuje Fisch. Študija, objavljena v Journal of Sex Research, je pokazala, da manjši kot je penis v mehkem stanju, večja je erekcija. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.