Slovenija
225 ogledov

Pomembna novost za naročnike Telekoma: nakupi v Google Play brez kreditne kartice

Telekom Slovenije Saša Despot
Naročniki Telekoma Slovenije lahko v aplikaciji Google Play plačujejo brez kreditne kartice.

Telekom Slovenije po novem svojim naročnikom omogoča, da nakupe v trgovini Google Play plačajo z mesečnim računom Telekoma Slovenije. Za nakupe je bila doslej potrebna kreditna kartica. 

"Plačilo z računom Telekoma Slovenije je mobilnim naročnikom omogočeno pri nakupih vsebin v spletni trgovini​ Google Play z mobilno napravo, ki podpira operacijski sistem Android in v katero je vstavljena aktivna kartica SIM Telekoma Slovenije. Opravljeni nakup se vam bo zaraču​nal na mesečnem računu Telekoma Slovenije," pojasnjujejo na Telekomu. Možnost je sicer na voljo le za lastnike telefonov z operacijskim sistemom Android. 

Pred prvim nakupom mora biti naročnik v Telekomovem omrežju in povezati svoj račun z mobilno številko. To stori tako, da v aplikaciji Google Play v možnostih (tri črtice levo zgoraj) izbere Račun, nato Plačilna sredstva in Uporabi obračunavanje za Telekom Slovenije. Nato aplikacija pošlje sporočilo s kodo, ki jo je treba vnesti in zadeva je urejena. Potem je mogoče nakupe opravljati tudi v wi-fi omrežju. 

Izbira plačila z računom Telekoma v Google Play | Avtor: telekom slovenije telekom slovenije

Kaj pa varnost?

Mesečni limit za nakupe je 30 evrov, uporabniki pa ga lahko zvišajo ali znižajo. 
V roku dveh ur od nakupa je mogoče zahtevati vračilo denarja, kar pa ne velja za nakupe znotraj aplikacij, na primer za nakup dodatnih življenj ali orožja v igrici. 
Po preteku dveh ur se je treba obrniti na Google ali lastnika aplikacije. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.