Slovenija
16 ogledov

Policija pridržala dve nasilni osebi

Franc Kangler pravi, da mu je vseeno, kako bodo organizirana soočenja, a ne skri
1/27
Žurnal24 main
Ob 16.30 se je pred stavbo občine začela 5. Mariborska vstaja. Zbralo se je okrog 2000 ljudi. Policija je medtem prek Twitterja sporočila, da je veliko protestnikov že zapustilo shod, vztraja pa jih le še 400. Zaradi kršitev so pridržali dve osebi.

Na 5. Mariborski vstaji se je zbralo okoli 2000 ljudi. Pred občino so prišli s transparenti, metlami, posodami, piščalkami ter povrzočali hrup, kar pa je bil tudi glavni namen 5. Mariborske vstaje. Vzklikali so: "Maribor je naš!" V okno občinske stavbe je priletelo nekaj jajc, na pločniku pred njo je zagorelo nekaj transparentov in metel, sicer pa je shod potekal mirno.

Po dobrih dveh urah se je večina protestnikov razšla, ostalo jih je le še nekaj sto. Okorg pol osmih zvečer je ostalo le še nekaj posameznikov.

Pridržali dve osebi

Policisti so se na vstajo dobro pripravili. Zastražili so občino, zaprli so Maistrovo ulico, v pripravljenosti pa je bila tudi konjenica.

Na srečo jim ni bilo treba posredovati. So pa kljub temu pridržali dve osebi. Prvo zato, ker je preplezala varovalno ograjo, drugo pa zato, ker je udarila prodajalko ned kupovanjem baterij za megafon.

Že pred vstajo so policisti vse udeležence pozvali naj pravico do javnega zborovanja in izražanja svojih stališč uveljavljajo mirno in strpno. Svetovali so jim, naj bodo pozorni na morebitno nevarnost ter spoštujejo navodila policistov.

Za začetek protesta obesili lutke

Dan pred protestom je Mariborčane na Starem mostu čez Dravo pričakal nenavadni prizor. Nekdo je z mostu obesil napihljive lutke ter jim nadel obraze mariborskih mestnih svetnikov. Kot kaže je šlo za nekakšno napoved današnjega dogodka. Lutke so že odstranili.

O dogodku  je bila obveščena tudi policija, ki si je kraj ogledala, ni pa v dogodku zaznala znakov kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, so v zvezi s tem danes pojasnili na Policijski upravi Maribor.

Doslej je sicer odstopilo sedem od skupno 45 svetnikov, za takojšnjo razpustitev tega organa pa bi bili potrebni odstopi najmanj 23 svetnikov.

Komentarjev 9
  • BenX 21:14 07.januar 2013.

    bravo maribor! žal mi je da tokrat nisem bil zraven.

  • Ronald Reagan 20:30 07.januar 2013.

    jaz vem kako je bilo na Roški...ti veš????

  • Ronald Reagan 20:29 07.januar 2013.

    za sebe se brigaj, Elena...