Slovenija
48 ogledov

Pomol razpada že skoraj en mesec

pomol, Portorož
1/4
Suzana Kos
Popravilo. Visoko plimovanje poškodovalo pomol, ki je za sprehajalce zdaj nevaren.

Pet od osmih portoroških pomolov, za katere skrbi javno podjetje Okolje Piran, je v dobrem stanju. V celoti so jih obnovili pred tremi leti. Poškodovani pomol pa je eden od treh, ki jih ima v upravljanju Skupina Bernardin. Vstop nanj je skoraj en mesec za številne sprehajalce zaprt.

Ali hotelska družba nima denarja za popravilo glede na likvidnostne težave, s katerimi se spopada? “Pomol smo zavarovali, poškodovani deli pa bodo sanirani predvidoma ta teden,” napovedujejo. Zaradi izrazito sezonskega poslovanja se jim je v tem času likvidnost poslabšala; z bankami se dogovarjajo za premostitveno posojilo, s katerim bi poplačali dobavitelje. “Zaposleni pa plače prejemajo redno, v zakonsko določenem roku in v skladu s pogodbami o zaposlitvi,” poudarjajo.

Skupina Bernardin je februarja glede na lani skoraj podvojila število nočitev. Povečanje gre predvsem na račun dobre zasedenosti med zimskimi počitnicami in kongresnih poslov. Za 15 odstotkov pa se je povečal obisk različnih športnih skupin, kar kaže na to, da je lahko pomembna tržna niša pozimi in spomladi tudi športni turizem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.