Avto
43 ogledov

Ponarejene vinjete celo na kupljenih avtih

Vinjeta Andrej Leban
Darsovi nadzorniki skoraj vsak dan odkrijejo ponarejeno vinjeto. Ne verjemite v zgodbe o količinskih popustih, opozarjajo voznike.

Kor pravijo v upravljavcu slovenskega avtocestnega omrežja, so letos odkrili skoraj 300 ponarejenih letnih vinjet za leto 2014. "Vsi primeri so bili predani v nadaljnjo obravnavo policiji, cestninski nadzorniki pa uporabnikom, pri katerih odkrijejo ponarejene vinjete, izdajo še plačilni nalog (globa znaša 300,00 evrov), kupiti pa morajo tudi vinjeto za nadaljevanje vožnje po avtocesti."

Dars pred novo sezono vinjet opozarja, naj uporabniki nalepke kupujejo izključno na uradnih prodajnih mestih, ki jih je v Sloveniji prek 1.600, v tujini pa več kot 1.000. Tam bodo tudi dobili za račun za vinjeto. Shranijo naj tako kupon kot račun vinjete, še svetujejo voznikom. 

Kupili so avto s ponarejeno

Še posebej naj bodo uporabniki pozorni, če kupijo avto z že nameščeno vinjeto. "Svetujemo, da v takem primeru preverijo ali je vinjeta pristna – v letošnjem letu je bilo veliko odkritih ponarejenih vinjet ravno na vozilih, ki so jih uporabniki kupili z že nameščenimi vinjetami – tudi v takih primerih je kršitelj uporabnik takega vozila in to, da je bila vinjeta nameščena že predhodno, tega dejstva ne spremeni."

Dars ni Božiček, zato tudi popusta ni

Uporabnike opozarjajo tudi, naj ne nasedajo prodajalcem, ki nižjo ceno razlagajo s pridobljenim količinskih popustom, saj ne glede na količino vinjet DARS popust pri nakupu vinjet ni možen. Vedno naj preverijo tudi pristnost vinjet, ki jih dobijo kot darilo. Za pomoč pri prepoznavanju pristnosti vinjete se lahko oglasijo tudi v Darsovem Cestninskem uporabniškem centru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.