Slovenija
14 ogledov

Sobota v znamenju zastojev

zastoj med vročino Pixsell
Na slovenskih avtocestah so nastajali zastoji. Povečan promet je pričakovati tudi jutri.

Na slovenskih cestah so bili zaradi velikega števila turistov, ki so bili na poti proti morju, zastoji. Še vedno je tako trikilometrski zastoj na podravski avtocesti od Prepolja proti Dražencem ter naprej po glavni cesti Jurovci - Gruškovje. Voznikom priporočamo uporabo mejnih prehodov Zavrč, Središče ob Dravi, Rogatec ali Dobovec. Do zastojev prihaja tudi na cestah Gruškovje - Podlehnik - Draženci, Izola - Portorož in Šmarje - Dragonja.

Izognite se obremenjenim mejnim prehodom

Tudi na mejnih prehodih je treba čakati. Na Gruškovju pri izstopu 30 minut, na Dragonji pri izstopu 75 minut in pri vstopu 15 minut.

Zaradi pričakovane gneče pri centru voznikom svetujejo strpnost do drugih prometnih udeležencev, še posebej tujcev, ki slovenskih cest ne poznajo tako dobro kot domačini. Če je le mogoče, naj se vozniki na daljšo pot odpravijo izven največjih konic, torej zvečer, ponoči ali zgodaj zjutraj.

Še več informacij o prometu najdete tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.