Slovenija > Črna kronika
65 ogledov

V čelnem trčenju umrla mlada voznica in voznik

Nesreča pri Solkanu
1/8
Gasilska enota Nova Gorica
Do hude prometne nesreče je prišlo na območju Policijske uprave Nova Gorica. Umrla sta mlada voznika.

Ob 2.11 so na Soški cesti na relaciji Solkan – Plave trčila tri osebna vozila. V nesreči sta umrla dva udeleženca.

Kot so ugotovili policisti PU Nova Gorica, je 30-letna voznica osebnega avtomobila, doma iz okolice Nove Gorice, vozila po glavni cesti iz smeri Solkana proti Plavam kot tretja v koloni vozil. V kraju Dolga njiva je pričela prehitevati pred njo vozeči osebni avtomobil v času, ko je iz nasprotne smeri pripeljal 24-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz okolice Tolmina. Vozili sta silovito čelno trčili.

30-letnica in 24-letnik sta zaradi hudih poškodb na mestu dogodka umrla, sopotnik v vozilu 24-letnika pa je utrpel lažje telesne poškodbe. Lažje sta se poškodovala tudi voznik in sopotnica v osebnem avtomobilu, ki ga je prehitevala 30-letnica. Trčenje prvih dveh vozil (šlo je za renault megana in ford focusa) je bil namreč tako silovito, da je iz enega od njih odtrgalo celotni motor, vanj pa je nato treščilo vozilo 60-letnika.

Novogoriški gasilci so iz razbitin lahko le pomagali izrezati oba mrtva voznika. Soška cesta velja za zelo nevarno cesto, na njej se je v preteklosti zgodilo že veliko hudih nesreč. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 21:24 29.avgust 2016.

    Soška cesta je nevarna ??????!!!! Koji vam je K ... , a ste čohnjeni al kaj ! VSAKA cesta je SMRTNO nevarna , če se po njej vozite po levem pasu . Kaj je zdaj cesta kriva , ko pa ...prikaži veča igre ička ob 2 h ponoči , ko se jasno vidijo luči nasproti vozečih vozil , prehitevati njemu direkt v havbo !