Slovenija
22 ogledov

Neurje zajelo SV države

Neurje Šentilj
1/2
Bralka
Neurje z močnim vetrom je v večernih urah predvsem v severovzhodnem delu države podrlo nekaj dreves in električnih drogov, veter pa je po zadnjih podatkih razkril tri hiše

SV države je okoli šeste ure zvečer zajelo neurje, ki je podiralo drevesa v Prevaljah, na Ravnah na Koroškem, v Selnici ob Dravi, v Lovrencu na Pohorju, Šentilju, Kungoti ter Križevcih.

V Lovrencu na Pohorju se je sprožil tudi manjši plaz, na Sladkem vrhu pa je odkrilo streho, poroča Uprava RS za zasčito in reševanje.

Kot so za STA pojasnili na Centru za obveščanje RS, škoda zaradi neurja najbrž ne bo velika, gasilci pa so že na terenu, kjer pokrivajo hiše in pospravljajo podrta drevesa.

Možne so nevihte

Po podatkih Agencije RS za okolje bo v Sloveniji (Arso) proti večeru in v prvem delu noči prehodno deževalo, možne pa so tudi nevihte.

Zjutraj ponekod le dve stopinji

Ponedeljek bo sončen, po nižinah pa lahko pričakujemo meglo in nizko oblačnost. „Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem do 12, najvišje dnevne od 13 do 17, na Primorskem do 21 stopinj C,“ so zapisali na Arsu. 

Torek in sreda bosta še oblačna, predvsem v sredo pa bodo občasno možne manjše padavine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.