Šport
55 ogledov

Ponovitev finala v korist Arsenala

Per Mertesacker EPA
V Angliji je bil konec tedna rezerviran za tekme FA pokala. Večina premierligašev se je zanesljivo prebila v 4. kolo, obtičal je le Southampton. V ponovitvi finala iz minule sezone je Arsenal ugnal Hull City.

Hull City je konec maja v finalu FA pokala na Wembleyju že vodil z 2:0, a ga je Arsenal takrat ujel, v podaljšku pa je dvoboj odločil Aaron Ramsey in po devetih sušnih letih topničarjem prinesel prvo lovoriko v najstarejšem klubskem tekmovanju. Arsenal je FA pokal sicer osvojil že enajstkrat, s toliko naslovi se lahko pohvalijo le še pri Manchester Unitedu.

Tokrat so bili domači precej boljši tekmec, tigri iz Hulla bi lahko zaostajali že v 4. minuti, a je vratar Steve Harper iz oči v oči zaustavil Joela Campbella. Domači so povedli 16 minut kasneje, ko je po kotu zadel visoki Per Mertesacker, zelo hitro pa bi lahko bilo že 2:0, a je strel Alexisa Sancheza na golovi črti z zaustavil Paul McShane

Tudi v drugem polčasu so bili topničarji precej boljši, lepo priložnost je zamudil tudi Theo Walcott, ki je po letu dni in poškodbi kolena prvič zaigral v prvi postavi Arsenala. Vse morebitne dvome o zmagovalcu je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora v 80. minuti odpravil Sanchez.

Kluba iz Manchestra z nekaj težavami

Precej težje od pričakovanj je napredoval Manchester United, čeprav zmaga z 2:0 proti tretjeligašu Yeovil Townu ne pove veliko o težavah rdečih vragov. Domačini so imeli na začetku drugega polčasa namreč  izjemno priložnost za vodstvo, a je Kieffer Moore sam pred Davidom de Geo slabo zadel žogo in Špancu omogočil obrambo. Gostje so nato povedli z izjemnim strelom Anderja Herrere, ki je iz obrata zadel iz kakšnih 20 metrov. Domačini so v nadaljevanju iskali izenačenje, v 90. minuti pa je v protinapadu zadel Ángel Di María

Kar nekaj časa je slabo kazalo tudi Cityju. Ta je gostil drugoligaša Sheffield Wednesday, gostje pa so povedli že v 14. minuti, ko je za sove zadel Atdhe Nuhiu. Domači več kot uro niso sprožili neposredno na vrata tekmeca, a je nato na sceno stopil James Milner, ki je tokrat ob številnih poškodbah pri meščanih zaigral v napadu. Milner je najprej zabil v 66. minuti, ko je žogo poslal skozi noge vratarju, v sodnikovem podaljšku pa je zadel še iz bližine in tako na najboljši način proslavil svoj 29. rojstni dan. City je sicer v tej sezoni sove izločil tudi v ligaškem pokalu.

Z drugoligašem se je pomeril tudi Chelsea. Watford v prvem polčasu ni prejel zadetka, a je nato trikrat klonil v drugih 45 minutah. Jose Mourinho je bil po glavnem odmoru prisiljen v igro poslati Diega Costo, ki je poživil igro domačih. Willian je najprej zadel iz razdalje 25 metrov, Loic Remy pa je v kazenskem prostoru zadel z volejem. Zadnji zadetek za zmago modrih je z glavo prispeval Kurt Zouma, ki je zadel po podaji Cesarja Azpilicuete.

Ipswich do nove tekme

Nekoliko se je zataknilo Southamptonu. Trenutno četrta ekipa Premier League je gostila Ipswich, traktoristi pa so iztržili remi z 1:1. Svoj prvi zadetek po vrnitvi v klub je dosegel Darren Ambrose, ki je popeljal goste v vodstvo. Svetniki so bili sicer boljši tekmec na zelenici, žoga je bila v njihovi posesti kar 66 odstotkov časa, zasluženo izenačenje pa jim je prinesel Morgan Schneiderlin. Francoz je izkoristil napako, ki sta jo storila vratar Dean Gerken in branilec Christophe Berra.

Kot edini prvoligaš je danes izpadel QPR. S kar 3:0 ga je na njegovi zelenici premagal tretjeligaš Sheffield United. Domačini so v zadnjih 14 letih le dvakrat slavili v FA pokalu. Tokrat jim jo je po hitrem protinapadu zagodel Marc McNulty, v drugem polčasu pa je po dveh napakah obrambe zadel še Jamal Campbell-Ryce. Že v soboto se je od nadaljnega tekmovanja poslovil Newcastle, v prvi enajstericije po dolgem času zaigral tudi Haris Vučkić. Od srak je bil boljši Leicester City.

FA pokal, 3. kolo, današnje tekme:

Dover : Crystal Palace 0:4 (0:2)
Dann 10., 34., Gayle 68., Doyle 87.

QPR : Sheffield United 0:3 (0:1)
McNulty 36., Campbell-Ryce 49., 90.

Sunderland : Leeds 1:0 (1:0)
Van Aanholt 33.

Aston Villa : Blackpool 1:0 (0:0)
Benteke 88.

Manchester City : Sheffield Wednesday 2:1 (0:1)
Milner 66., 90.; Nuhiu 14.

Southampton : Ipswich 1:1 (0:1)
Schneiderlin 33.; Ambrose 19.

Stoke City : Wrexham 3:1 (0:0)
Arnautović 80., Ireland 88., 90.; Carrington 73.

Yeovil : Manchester United 0:2 (0:0)
Herrera 64., Di María 90.

Chelsea : Watford 3:0 (0:0)
Willian 58., Remy 70., Zouma 72.

Arsenal : Hull City 2:0 (1:0)
Mertesacker 20., Sánchez 82.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.