Slovenija
31 ogledov

Ponovno ribarijo za gesli

banka NKBM Anže Petkovšek
Nepridipravi zopet poskušajo zbrati podatke o uporabnikih spletne banke NKBM.

Nacionalni odzivni center za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij in informacij (Si-Cert) je ponovno zaznal poskuse spletne goljufije pri uporabnikih spletne banke NKBM.

Na NKBM opozarjajo, da tokrat zavajajoča elektronska sporočila obveščajo prejemnike o domnevni spremembi splošnih pogojev Nove KBM, o novem sporočilu v nabiralniku in podobno, v njih pa jih spet pozivajo k izbiri povezave, ki vodi na ponarejeno prijavo v lažno spletno banko Bank@Net.

Vsem uporabnikom spletne banke se svetuje, naj ne odpirajo povezave oziroma se v nobenem primeru prek nje ne prijavljajo v ponarejeno spletno banko, saj gre za poskus zlorabe oziroma goljufije.

Goljufi namreč poskušajo z ribarjenjem za gesli (phishingom) prepričati uporabnike, da na ponarejeni povezavi, ki služi nelegalni pridobitvi uporabniških podatkov, vpišejo svoje osebne podatke. Nepridipravi pa na nato te uporabijo za odtujitev finančnih sredstev.

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:08 26.februar 2015.

    če sploh ne gre za stran banke ampak neko lažno stran? banke ne morjo imet vpliva na eno xy stran ki se predstavlja kot stran od banke.

  • Papaja Popi 13:48 26.februar 2015.

    Če banke ne bi imele tako slabe zaščite, ne bi nihče poskušal goljufati.