Šport > Nogomet
116 ogledov

Ponudba iz Belgije, odločitev jutri

Robert Berić EPA
Nogometni zastopnik Amir Ružnić je v zadnjih dneh prestopnega roka zelo zaposlen. Danes ali najkasneje jutri naj bi padla dokončna odločitev o prestopu Roberta Berića.

Amirja Ružnića smo zmotili na Dunaju, kjer se z vodilnimi možmi Rapida dogovarja o prestopu slovenskega reprezentančnega napadalca Roberta Berića. "Prišel sem se dogovorit, če pa bo pogovor potekal uspešno pa vam še ne morem reči. Računam, da se bo že danes zvečer, ali pa najkasneje jutri vedelo kje bo igral. Na mizi so tri konkretne ponudbe, videli pa bomo ali ga je Rapid pripravljen izpustiti iz rok," je dejal Ružnić in dodal: "Absolutno ga ne bodo prodali za manj kot pet milijonov, še to ne vem, če bo dovolj."

Nogometašev zastopnik je potrdil, da sta v igri angleški Reading in francoski St. Etienne. "V zadnjem hipu se je pojavil še en klub. Imena še ne smem razkriti, prihaja iz Belgije. Gre pa za velik klub," je še dejal Ružnić. Ob tem smo seveda pomislili najprej na Club Brugge in Anderlecht, na naše vrtanje pa se je agent odzval s smehom.

Danes že ena selitev, kmalu še dve

Danes je sicer že uradno prestopil eden izmed njegovih varovancev. Igor Kondić se je iz Domžal preselil k italijanskemu Sassuolu. "Zelo smo zadovoljni s prestopom. Fant je podpisal triletno profesionalno pogodbo, že to veliko pove. V bistvu je zdaj vse na njemu. Z Domžalami smo se vse skupaj zelo korektno dogovorili." 

Prestop jutri čaka tudi Žana Benedičiča: "Če bo vse po sreči bo jutri podpisal za Como. Tudi to zadevo smo uspeli rešiti. Za tega fanta mi res ni vseeno, v karieri je imel že veliko poškodb, če jih ne bi bilo, bi zagotovo igral na zelo visokem nivoju. Mislim, da bomo jutri zaključili pogovore s Comom, ki je novi italijanski drugoligaš. Upam, da ga bodo poškodbe zdaj pustile pri miru in bo lahko pokazal svoj bogat potencial."

"Jutri se zna zgoditi še ena stvar. Nanaša se na Marka Krivičiča iz Kopra, ki se bo morda preselil v Serie A. Tu se bo vse skupaj vedelo do sobote. Je pa zelo velika verjetnost, da bo zapustil Koper," je še dejal Ružnić.

Ta je v tem prestopnem roku sodeloval tudi pri selitvi mladega Luke Gučka iz Krškega v Sevillo, kjer bo odslej član Betisa. "Naredil je zdravniške preglede, tudi on je podpisal triletno profesionalno pogodbo. Saj veste, koko je pri prestopih mladoletnikov, po pravilih gre vsa zadeva še na podkomisijo Fife. Zdaj čakamo na potrditev transferja in registracija. Betis je velik kljub, ima 42.000 navijačev s sezonskimi vstopnicami. Fant je stopil na veliko sceno, odvisno je kako se bo razvijal, vsekakor pa bo imel tam vse pogoje, da se razvije na najboljši možen način." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.