Magazin > Film & Glasba & TV
841 ogledov

Najbolj gledan film na POP TV v vseh 20 letih je ...

pop tv POP-TV-2
Ne boste verjeli, kateri film je bil v celotni zgodovini POP TV najbolj gledan!

15. 12. 1995 se je rodil POP TV. Z besedami ''Dober večer voščim. Novica dneva je, da lahko od danes naprej gledate nov slovenski televizijski program," je naše gledalce prvi pozdravil Drago Balažic.

Ob 20. obletnici je naša največja komercialna televizija razkrila nekaj zanimivih dejstev.

  • 15. decembra 1995 je bila prvič na sporedu tudi oddaja 24UR. Trajala je pol ure in imela samo enega voditelja. Leta 1996 so uvedli voditeljski par, prva sta bila Darja Zgonc in Boštjan Lajovic. 20. januarja 2003 je 24UR prvič dolga eno uro in se začne ob 19.00.
  • Junija 1997 je POP TV prvi v slovenskem televizijskem prostoru ponudi nov žanr: telenovele. Na POP TV so v 20 letih predvajali 123 telenovel. Od tega pet hrvaških in pet turških. Ostale so bile mehiške. Vsega skupaj smo odvrteli neverjetnih 17.483 delov.
  • Uganete, kateri film je bil leta 2000 najbolj gledan? To je bil Specialist s Sharon Stone in Sylvestrom Stallonejem, ki je hkrati tudi najbolj gledan film v vseh 20 letih na POP TV.
  • V 15 letih so predvajali več kot 33.840 brezplačnih oglasov za dobrodelne namene.
  • V dvajsetih letih so prejeli 50 viktorjev. Med voditelji jih je največ, kar štiri, odnesel domov Jonas Žnidaršič (vsega skupaj je prejel 14 viktorjev). 6 viktorjev je prejel šov Lepo je biti milijonar in prav toliko dnevno-informativna oddaja 24UR.
  • Predvajali so 13 različnih resničnostnih šovov, skupaj so ustvarili 40 sezon. V živo si jih je ogledalo več kot 150.000 gledalcev. Prvi resničnostni šov je bil Sanjski moški leta 2004.
  • Najbolj gledana oddaja vseh predvajanih šovov v zgodovini POP TV je bila finalna oddaja šova Slovenija ima talent (6. 6. 2010). Finale si je ogledala tretjina vseh Slovenk in Slovencev oz. 75 % gledalcev, ki so takrat sedeli pred TV zasloni.
  • Najbolj gledane domače serije v 20 letih so bile TV Dober dan, Lepo je biti sosed in Naša mala klinika. Najbolj gledani tuji seriji pa Zdravnikova vest in Razočarane gospodinje.
  • Film Sam doma 1 so – v nasprotju s splošnim prepričanjem in televizijskimi legendami – na POP TV predvajali samo petkrat!
Komentarjev 16
  • sleek 08:01 25.november 2016.

    petkrat samo lani ;)

  • Marta Jezernik 08:44 25.november 2015.

    Kako se ubranit res zoprnih reklam ?????????????????????Jaz vsako oddajo začnem gledati priblijžno na polovici oddaje, prevrtim oddajo na začetek, potem pa vselej ko se začno reklame prevrtim nazaj na oddajo. Verjemite, da je to balzam za živce, zraven je ...prikaži več pa še prijeten občutek, da si ukanil enega mogočneže, ki ti hoče krojiti usodo !!!

  • AnzeSmolej 08:33 25.november 2015.

    hehe ja kako resnično je to!Ko nekaj gledaš, pridejo reklame, preklopiš drugam, ko pridejo reklame preklopiš durgam in na koncu si v dveh urah pogledal 10 oddaj in vsako samo delec med reklamami heheKaj to pove o ...prikaži več programu=!?To pomeni da je program nekvaliteten, ker ti ni tako zanimivo da bi počakal konec reklamPomeni da so reklame definitivno predolgePomeni da imamo preveč brezveznih programovPomeni, da je čas da vsi preklopimo na Netflix in podobne zadeve in ukinemo naročnine na kabelsko, satelitsko ipd.!