Magazin > VIP
328 ogledov

POP TV pravi, da niso kopirali

Maja Martina Merljak, Miha Perat, Zvezde plešejo
1/9
Miro Majcen/POP TV
Gledalci oddaje Zvezde plešejo so opazili, da sta Maja Martina Merljak in soplesalec Miha Perat prekopirala plesno točko. Kaj pravi POP TV?

V oddaji Zvezde plešejo so določene stvari, ki se jih mora POP TV strogo držati, saj je plesna oddaja licenčna. Pa vendar – se morajo plesalci držati tudi koreografij, ki jih je predvidel lastnik licence? Kot so nam povedali na največji slovenski komercialni televiziji, koreografije sestavljajo profesionalni plesalci, so pa dobili nekaj predlogov s strani licenčne oddaje Strictly Come Dancing: "Lastnik licence nam je predal t.i. biblijo šova Strictly Come Dancing, v kateri so zapisani tudi nekateri predlogi in dobre prakse, ki so se v tujini izkazale za odlične. Te primere produkcijska ekipa Zvezde plešejo preuči, kreativno nadgradi in po potrebi umesti v oddajo."

Eden od gledalcev nedeljske oddaje je na spletu izbrskal video plesa iz ameriške različice oddaje Zvezde plešejo, ki močno spominja na tistega, ki sta ga zaplesala igralka Maja Martina Merljak in njen soplesalec Miha Perat. Na vprašanje, ali gre za kopijo plesa in točke, so nam iz POP TV-ja odgovorili: "V omenjeni točki je šlo le za ponovitev elementa vode, ki je nadvse priljubljena komponenta v tujih šovih, vse ostalo pa je bilo drugače, saj sta Maja Martina in Miha plesala rumbo, par na posnetku tango. Tudi scena je bila nadgrajena, saj so imeli v Ameriki dva scenska elementa, pri nas se je postelja spremenila v tuš. Drugačna je bila tudi zgodba in elementi plesa." V odgovoru so dodali tudi, da je element vode v takšne konceptu šova zelo zahteven element: "Vodo je izjemno težko prinesti na oder in tega pravočasno očistiti, saj imajo scenografi le od minute in pol do pet minut časa. Ker gre za zahteven projekt, smo ponosni na produkcijsko ekipo, za katero je to vrhunski dosežek, saj do sedaj na odrih POP TV še ni bilo vode. Poleg časovnega pritiska, pa je morala ekipa pri izvedbi paziti tudi na električne kable, luči in plesni parket, ki ni vodoodporen."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.