Magazin > Film & Glasba & TV
108 ogledov

POP TV z vsemi topovi nad Planet TV

pop tv Miro Majcen, POP TV
Vojna za gledalce. POP je Planetu speljal produkcijsko hišo in enega od ključnih producentov. Tožbe menda že vročene.

Informativni program Planet TV po gledanosti zaostaja za POP TV-jevim, se je pa njihov resničnostni šov Kmetija: Nov začetek med gledalci zelo dobro prijel, tako kot tudi njihova serija Ena žlahtna štorija. Kmetija je v gledanosti lani celo premagala enega od paradnih konjev POP TV - šov Gostilna išče šefa.

Pro Plus se je svojega največjega konkurenta, zato lotil tam, kjer ga bo najbolj bolelo – pri produkciji resničnostnih šovov.

Planet TV speljali produkcijsko hišo

Kmetijo in nekatere druge oddaje Planet TV sta ustvarjali dve produkcijski hiši, Temma-X in Paprika Latino. Slednja je sedaj s POP TV podpisala pogodbo, a je morala naša največjega komercialna televizija, po besedah našega vira, ki dobro pozna razmere na Planet TV in POP TV, pozneje spoznati, da je veliko ustvarjalcev Paprike Latino prestopilo na Temmo-X.

"V zadnjih dveh tednih so uslužbenci POP TV večkrat klicali naše zaposlene (našega direktorja nikoli), obljubljali mogoče in nemogoče, samo da prestopijo na POP TV. Naše zaposlene in tudi tiste, ki z nami pogodbeno sodelujejo, so klicarili tudi ob nemogočih urah in jih poskušali na vse možne načine prepričati, da se jim “prodajo”," so za Žurnal24 povedali pri Temmi-X in dodali, da so na POP TV, ki je menda za utrditev svojega vodilnega položaja na našem televizijskem trgu dobil več dodatnih milijonov evrov, prestopili štirje producenti, ki so jim bile po naših informacijah že vročene tožbe nekdanjega delodajalca zaradi namernega povzročanja poslovne škode in kršenja konkurenčne klavzule.

Med tistimi, ki so sprejeli ponudbo Pro Plusa, je tudi Miloš Ratković, eden od vodilnih producentov omenjene produkcijske hiše. Ratković je na Temmi-X še vedno zaposlen za določen čas, čeprav to zanika. Povedal je tudi, da o tožbah ne ve ničesar. "Tudi ostali trije kreativni producenti imajo pravno veljavne in zavezujoče pogodbe s Planet TV in Temma-X d.o.o. in s tem se bo v prihodnosti oziroma se že ukvarjajo odvetniki in sodišča," pa so na naše poizvedovanje o odškodninskih tožbah povedali pri Temma-X.

Planet TV tožb ne komentira, saj jih k "temu zavezuje pogodbena molčečnost“. Pravijo pa, da ti zapleti ne vplivajo na njihovo produkcijo in da "snemanja potekajo nemoteno in s polno paro“. To so nam potrdili tudi pri Temmi-X, ki bo letos prevzela celotno produkcijo Planetovega šova Bilo je nekoč.

Pro Plus pa je na naša poizvedovanja o novih sodelavcih, morebitnih odškodninskih tožbah in konkurenčni vojni odgovoril le: "PRO PLUS pripravlja to pomlad za gledalce najbolj bogato produkcijo do zdaj in k sodelovanju smo povabili tudi zunanje izvajalce. Podrobnosti pogodb ne komentiramo.“

Planetovemu šovu Bilo je nekoč bo Pro Plus konkuriral z Big Brotherjem. Tega bodo letos snemali v lastni produkciji v Sloveniji in ne v Beogradu. Glede na lanskoletni uspeh pa se bo jeseni na male ekrane vrnila Kmetija, ki se bo za gledalce borila s Survivorjem.

Komentarjev 6
  • YASSIR 10:54 21.januar 2016.

    Gledanost ni bila kaj posebnega Kmetija v povprečju 8,9%, Gostilna 8,5%. V primerjavi s prvimi sezonami Kmetije, bara in Big Brotherja na POP TV to ni nič. To je manj kot 150.000 gledalcev v povprečju kar pa ni nič posebnega. ...prikaži več Skoki novoletne turneje skoraj 800.000 gledalcev to je rekord vseh rekordov, ker niti SP v Južni Afriki (Slovenija Anglija) je imelo manj kot 700.000 gledalcev.Saj kaj pa imaš za gledat na tv če ne gledaš resničnostnih neumnosti. Nič ni po TV, kaj ima sedaj Planet TV na sporedu ko ni Kmetije trapaste filme Princeskin dnevnik 1,2, Miss congeniality 1,2, Lepotica iz harvarda itd. nič pametnega. Na Gold tv vsaj prikazujejo filme ki jih nisem videl že 20 let, take stare z znanimi igralci, kot so spartak, Trie in 4 mušketirji (z Richardom Chambairlanom), Mož z želeno masko in Grof Monte Cristo (isto Richard Chaimbairlain), Kleopatra (Richard burton in Elizabeth Taylor), Robin Hood (Sean Connery) itd. Če že nimaš novih filmov pol daj vsaj take k

  • c1305166 10:04 21.januar 2016.

    Hja, ampak te bedarije so na vseh kanalih podirale vse rekorde gledanosti, kar je ustvarjalcem edino pomembno. Dol jim visi za pomisleke gledalcev. Bolj, kot se razburjate, bolje je zanje.

  • KOJAK 10:00 21.januar 2016.

    Predlagam da jih gledaš drugje... to jaz počnem že 3 leta. Nehaj gledat SVET in 24UR in življenje bo precej lepše...