Slovenija
26 ogledov

Neviht še ni konec

vreme Arso.si
Nevihte so zajele zahodno Slovenijo in se pomikajo proti vzhodu. Nevihtne celice se lahko pojavijo tudi še v noči na nedeljo.

Ob nevihti je bila na meteorološki postaji Škocjan med 13. uro in 13.30 izmerjena polurna količina padavin 20,8 milimetra, kar presega opozorilni prag za močne nalive. Nevihte so zajele zahodno Slovenijo in se pomikajo proti vzhodu. Popoldne in zvečer bo možen nastanek podobnih nevihtnih celic s kratkotrajnejšimi močnimi nalivi, opozarjajo na Arsu. Za območje celotne Slovenije je bil izdan oranžni alarm, kar pomeni, da so možne tudi nevihte s točo.

Voda je zalivala stavbe na Koroškem, Štajerskem, Celjskem in Tolminskem. Težave je povzročal tudi močan veter. Podrta drevesa so morali odstranjevati v Radovljici, Kranju in Ljubljani. V Domžalah je veter odkril del strehe. Neurje, ki je zajelo občino Dravograd, je v Selovcu sprožilo plaz. Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje plaz in voda ogrožata stanovanjsko hišo v Selovcu, odtrgalo pa je tudi brežino proti Sv. Neži. 

Plohe in nevihte tudi v nedeljo

Ponoči in jutri bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, predvsem plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, najvišje dnevne od 20 do 25, na vzhodu do 27 stopinj C.

Tudi v sosednjih pokrajinah bo spremenljivo oblačno, predvsem danes popoldne, ponoči in jutri se bodo pojavile krajevne padavine, deloma nevihte.

V ponedeljek bo na Primorskem delno jasno, drugod pretežno oblačno. Dopoldne bo ponekod v vzhodnih krajih še rahlo deževalo, popoldne pa bo povsod po državi nastalo nekaj ploh in neviht. V torek se bo nadaljevalo nestanovitno vreme. Predvsem na zahodu bodo občasno padavine, v vzhodni polovici Slovenije pa bo več sonca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.