Slovenija
19 ogledov

Toča in neurja, jutri spet vroče

toča
1/4
Bralka
Toča in neurje ovirata promet na Štajerskem, na Dolenjskem pa se razmere počasi umirjajo, svarijo na Prometno-informacijskem centru. Možnost vročinskih neviht povsod po Sloveniji.

Zaradi neurja in toče je bil danes oviran promet ponekod na Štajerskem. "Vozniki naj se zaradi varnosti ne ustavljajo pod avtocestnimi viadukti, mostovi in v predorih," se je glasilo opozorilo Prometno-informacijskega centra. Promet je bil močno oviran tudi na Dolenjskem.

Animirano radarsko sliko in razvoj padavin si lahko ogledate tukaj. Padavine so prišle z juga in potujejo proti severu.

 

Vročinske nevihte se bodo lahko zavlekle tudi v noč, družbo pa jim bo delala tudi toplotna obremenitev. "Sredi dneva in popoldne bo zaradi visokih temperatur zelo velika toplotna obremenitev," opozarjajo vremenoslovci. Kako preprečiti toplotni udar oziroma kaj storiti, če do njega pride, si preberite v članku "Velika verjetnost toplotnega udara".

Tudi v prihodnjih dneh nevarnost neurij

Sončno in vroče vreme se bo nadaljevalo tudi v naslednjih dneh. V četrtek in petek se bodo tako kot danes v popoldanskem času pojavljale vročinske nevihte.

Na Agenciji RS za okolje ob tem napovedujejo, da bo vročina nekoliko popustila.

Je vreme pustošilo tudi pri vas? Pošljite nam fotografije in videe prek spodnjega obrazca. Lahko nam pošljete tudi elektronsko sporočilo na naveza@zurnal24.si ali SMS oziroma MMS na 4224.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.