Svet
6 ogledov

Popoln pogled za vsa stanovanja

Turn to the Future
1/3
Žurnal24 main
Zgradba se premika po v naprej določenem razporedu tako, da je vsako stanovanje enkrat v pritličju, drugič na vrhu stavbe.

Tajvanski industrijski oblikovalec Shin Kuo je v San Franciscu predstavil projekt stanovanjske stavbe z naslovom Turn to the Future, katerega posebnost je, da se stanovanja ves čas premikajo in menjujejo položaj. Premikanje poteka po točno določenem redu, tako da vsako stanovanje enkrat leži v pritličju, drugič v najvišjem nadstropju.

Pogled na mesto v 360 stopinjah

Ne marate dvigal in hoje po stopnicah, a vam tudi ni všeč, da gledate v sosednjo stavbo? V tej stavbi imate lahko oboje - tako lep razgled, kot hiter dostop do stanovanja v pritljučju. Seveda ne vsega naenkrat.

Turn to the Future | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Ko se stanovanja začnejo premikati, se vsako od njih avtomatsko zaklene. Prav tako se prekinejo vodovodne in električne povezave - ko pride na novo pozicijo, se avtomatično povežejo. V tem času je stanovanje brez vode in elektrike.

Enakovredna stanovanja

Kuo je takšno idejo dobil, potem ko je hotel rešiti problem, da najbogatejši stanovalci vedno zasedejo stanovanja z najboljšimi razgledi na vrhu stavbe, sam pa je želel narediti enakovredna stanovanja. "Zgradbe bodo vse višje in višje, število teh, ki bodo živeli v nižjih nastropjih in imeli zastrt pogled, pa bo večje," je povedal za Daily Mail.

Turn to the Future | Avtor: Shin Kuo Shin Kuo


Kuo se trenutno pogaja z investitorji, ki bi želeli projekt spraviti v stvarnost. Načrt je narejen za stanovanjsko stavbo, ideja pa bi se lahko po Kuovih besedah uporabila tudi za hotele in druge luksuzne stavbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.