Popotnik
17963 ogledov

12 najlepših plaž v Evropi, ki jih morate obiskati v aprilu

Mikonos, Grčija Shutterstock
Čeprav je aprila ponekod še premrzlo za uživanje v vodi, pa naj vas to nikakor ne odvrne od obiska najlepših plaž v Evropi.

Evropa se ponaša s številnimi čudovitimi plažami, ki so še sijajnejše v času pomladi, ko se narava prične prebujati. Od azurnih sredozemskih obal do razgibanih atlantskih plaž, Evropa se ponaša s številnimi neokrnjenimi plažami, ki popotnike vabijo s svojo lepoto in šarmom. Turistični vodnik Planet Travel Advisor je tako objavil seznam 12 najlepših plaž v Evropi, ki ji morate nujno obiskati. Najlepši čas za to? Mesec april.

Costa del Sol, Španija

Costa del Sol | Avtor: Profimedia Profimedia
Costa del Sol se nahaja v južni regiji Andaluzije in velja za s soncem prepojen raj, ki resnično upravičuje svoje ime. Ta priznani del obale se ponaša z raznoliko paleto plaž, ki ugodijo željam vsakega popotnika. V regiji Costa del Sol je tudi priljubljeno mesto Malaga, ki je predvsem znano kot rojstni kraj priznanega umetnika Pabla Picassa.

Amalfijska obala, Italija

Amalfijska obala je očarljiva destinacija, ki spomladi prav zacveti. Obala spada tudi pod Unescovo svetovno dediščino in leži ob razgibanih obalah Tirenskega morja v južni Italiji. Obala je predvsem znana po svojih dramatičnih pečinah, ki se razprostirajo nad morjem.

Grški otoki (Santorini, Mikonos …)

Santorini, Grčija, dopust, poletje, morje | Avtor: Pixabay Pixabay
Grški otoki so kot dragulji raztreseni po Egejskem in Jonskem morju. S svojim sijočim izgledom vabijo popotnike, ki so željni sonca, morja in bogate kulturne dediščine. Santorini je eden izmed najbolj ikoničnih otokov v Grčiji, še dodatno poseben pa je zaradi svoje oblike polmeseca. Santorini ponuja obilico arheoloških najdišč in edinstveno otoško kuhinjo. Medtem ko je otok Mikonos znan po svojem živahnem nočnem življenju in labirintskih ulicah, pa lahko na Kreti občudujete bogato zgodovino in naravna čudesa.

Algarve, Portugalska

Algarve je najjužnejša regija Portugalske, ki je znana po osupljivih plažah, na katerih se skok v morje zdi nebeški. Algarve s svojimi zlatimi plažami, osupljivimi pečinami in slikovitimi ribškimi vasmi ponuja popolno mešanico naravnih lepot, kulture in dogodivščin, še navaja omenjeni priročnik.

Biarritz, Francija

biarritz francija | Avtor: Profimedia Profimedia
Biarritz leži na baskovski obali v jugozahodni Franciji in velja za očarljivo destinacijo, ki ima edinstven čar. Biarritz je predvsem prepoznaven po osupljivih plažah, izjemnem deskanju in elegantnem ambientu. Obenem pa ponuja čudovito kombinacijo sprostitve, kulturnega raziskovanja ter dejavnosti na prostem.

Kanarski otoki, Španija

Kanarski otoki | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Kanarski otoki ob severozahodni obali Afrike so zatočišče lepote in raznolike pokrajine. Če v spomladanskem času vas bodo na otokih pričakale tople temperature, živahna flora in sproščeno vzdušje. Najbolj prepoznaven otok Tenerife je ravno pravšnji za ljubitelje pohodništva, saj ponuja veliko aktivnosti v narodnih parkih.

Obala Alabaster (Côte d'Albâtre), Francija

Ta francoska obala velja za skriti dragulj ob obali Normandije v severni Franciji. Ponaša se s čudovitimi razgibanimi pečinami, očarljivimi prodnatimi plažami ter slikovitimi vasmi. Obenem obala ponuja tudi raznolike naravne lepote ter bogato kulturo.

Otok Rügen, Nemčija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Insel Rügen (@inselruegen)

Otok Rügen leži v Baltskem morju ob severovzhodni obali Nemčije. Čeprav je pogosto spregledan, je to slikovita destinacija, ki začne cveteti prav v mesecu aprilu. S svojo raznoliko pokrajino, zgodovinskim šarmom in občutkom miru je otok Rügen popoln pobeg za tiste, ki iščejo naravne lepote in živahno kulturo.

Dubrovnik, Hrvaška

Dubrovnik | Avtor: Profimedia Profimedia
Dubrovnik na sosednjem Hrvaškem je pogosto poimenovan kot "biser Jadrana". Če se želite izogniti pretirani gneči, je mesec april ravno pravšnji za obisk, saj tople temperature omogočajo prijetno raziskovanje starega mestnega jedra ter njegove čudovito okolice.

Zlati pesek, Bolgarija

Zlati pesek v Bolgariji ni le raj za ljubitelje sonca, ampak tudi ena najboljših plaž v Evropi za družine. Zlati pesek je osupljivo letovišče ob obali Črnega morja, kjer lahko obiskovalci uživajo v dolgih peščenih plažah, ki so videti brez konca.

Sardinija, Italija

Arbatax, Sardinija, Italija | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Sardinija je drugi največji otok v Sredozemlju in je naravna čudežna dežela, ki oživi prav v mesecu aprilu. S svojimi nedotaknjenimi plažami, razgibano pokrajino in edinstveno kulturno dediščino ponuja Sardinija nepozaben spomladanski pobeg. Najbolj odmevna plaža je zagotovo Smaragdna obala, ki se ponaša s kristalno čisto vodo ter prestižnimi letovišči.

Ibiza, Španija

Ibiza, ki je po vsem svetu znana po živahnem nočnem življenju in elektronski glasbeni sceni, aprila prevzame popolnoma drugačno podobo. V tem zgodnjem spomladanskem mesecu se otok prelevi v miren pristan, kjer vlada prijetno vreme in kjer bujna pokrajina ponuja neomejeno število priložnosti za raziskovanje kulturnih in naravnih čudes.

dezurni@styria-media.si

Ciper ga poznate? Popotnik Prekrasen rojstni kraj boginje Afrodite, kjer se lahko kopate tudi pozimi
Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:08 12.marec 2024.

    Plaže brez borovega gozdička zraven morja niso lepe plaže,in te ima edino hrvaška,pa če je še tako draga.Je pa res,da vsi novinarji pred vsako sezono hvalijo vse druge države,sami pa hodijo k hrvatom.