Popotnik
9899 ogledov

Grčija maja odpira vrata za turiste, a le pod takšnimi pogoji

grčija Shutterstock
Kljub temu pa je napovedani uradni začetek turistične sezone še pod vprašajem, saj je odvisen od nadaljnjega poteka epidemije.

Haris Theoharis, grški minister za turizem, je v pogovoru za največji svetovni turistični sejem IBT v Berlinu razkril datum, s katerim naj bi Grčija spet začela sprejemati turiste - 14. maj. Od takrat naprej naj bi v državo sprejeli vsakogar, ki je bil cepljen, ima v krvi prisotna protitelesa proti covid-19 ali bo imel negativen PCR test, ki ne bo smel biti starejši od 48 ur. Do takrat naj bi postopoma odpravili omejitve, obenem pa uveljavili posebna pravila in posodobljene protokole za preprečevanje prenosa virusa.

Nov slogan: "Vse, kar si želite, je Grčija"

Kljub temu pa je napovedani uradni začetek turistične sezone še pod vprašajem, saj je odvisen od nadaljnjega poteka epidemije. 

Theoharis je dejal, da bodo po cepljenju starejših in kroničnih bolnikov začeli cepiti zaposlene v turističnem sektorju. Vsi potrebujemo počitnice, je dejal in razkril turistični slogan te sezone, ki se glasi: "Vse, kar si želite, je Grčija."

It has been quite a year. A year you’d probably prefer to leave behind and move on. 
You put your wants on hold and...

Objavil/a Visit Greece dne Torek, 09. marec 2021

Vsak peti Grk dela v turizmu. Ker se je prihod lani zaradi pandemije drastično zmanjšal, je grška vlada napovedala, da si letos prizadeva doseči vsaj vsaj polovičen lanski obisk turistov.

Prav Grki sprožili pozive k izdaji potrdila o cepljenju

Grčija v turizem polaga ogromne upe, sprožili so tudi pozive k izdaji potrdila o cepljenju po vsej EU. Kljub prvotni zadržanosti se Bruselj, kot kaže, s tem strinja, v torek je podpredsednik evropske komisije Margaritis Schinas dejal, da verjame, da bo tovrstno digitalno potrdilo pripravljeno do poletja. "To bo enako za celotno Evropsko unijo," je napovedal za grško državno radiotelevizijo ERT.

Toda Ursula von der Leyen, predsednica komisije, je opozorila, da bo treba najprej preseči pravne in tehnične ovire pri ustvarjanju tovrstnega certifikata.

dezurni@zurnal24.si

Portorož slovenija Popotnik Ali lahko letos pričakujemo nove turistične bone? To pravijo na ministrstvu.
Komentarjev 3
  • 154bb981b46dec9676b53ddcf41cbd570c99c952 10:05 12.marec 2021.

    V kolikor bodo razmere kolikor toliko stabilne, se tudi letos odpravimo v Grčijo.

  • sandi76 09:10 12.marec 2021.

    Slovenceljni , ki bodo hiteli v Grčijo, bodo tam brez problema spoštovali vse ukrepe, ki jih bodo zapovedali. Samo pri nas se pa tega nočejo držati, ker je to kratenje pravic. Črn humor !