Popotnik
3082 ogledov

Izbrali so najboljše smučišče na svetu

Val Thorens Profimedia
Letnega izbora se veselimo Evropejci, zmagovalni nov hotel je pri naših sosedih ...

Zmagovalno smučišče sedmega letnega izbora za World Ski Awards je Val Thorens v Franciji. Smučišče ima kar 150 kilometrov prog na nadmorski višini od 2.300 do 3.230 metrov.

Val Thorens | Avtor: Profimedia Profimedia

Nahaja se v francoski regiji Rhône-Alpes, poleg vrhunske smuke ponuja še čudovit razgled na francoske, švicarske in italijanske Alpe. Val Thorens sicer predstavlja tudi najvišjo točko slavnega smučarskega središča Les Trois Vallées, ki ima s svojimi tremi dolinami skupno dolžino kar 600 kilometrov urejenih prog.

Švicarji in Italijani

Za najboljši hotel za smučarje na svetu so izbrai švicarski W Verbier hotel, za najboljši nov smučarski hotel pa Le Massif v Italiji. Za najboljše slovensko smučišče pa Krvavec.

Mednarodno uveljavljen program prepoznavanja in nagrajevanja odličnosti v smučarskem turizmu World Ski Awards od leta 2013 povezuje stroko na področju smučarske industrije, organizatorje potovanj, agente, medije ter ostale zainteresirane javnosti.

V Slovenski turistični organizaciji navajajo, da je namen izbora in nagrad World Ski Awards, ki poteka preko spletnega glasovanja, izoblikovati jasne standarde na področju smučarskega turizma ter nagraditi vodilne organizacije in ponudnike.

Smučanje v Sloveniji V Sloveniji Popotnik V Sloveniji: to je letošnja cena enotne smučarske vozovnice

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice